Obavijesti

Sport

Komentari 133

Mišković: Ne treba nam puno da završimo kao Istra 1961...

Mišković: Ne treba nam puno da završimo kao Istra 1961...
1

Šuker? Čestitamo sam mu na novom mandatu, treba poštivati demokratska načela, ali rekao sam mu vrlo jasno da će Rijeka biti konstruktivna oporba u radu HNS-a, kaže Mišković

VIDEO

Liga prvaka? Sportski je žaliti što je nismo izborili, ali moramo biti presretni što smo uopće ušli u Europsku ligu jer će biti sve teže hrvatskim klubovima izboriti to natjecanje, a kamoli Ligu prvaka, rekao je Damir Mišković, predsjednik Rijeke, u intervjuu za Novi list.

Hrvatski prvak bit će u vlasništvu tvrtke Teanna registrirane u Londonu koju je Mišković otvorio i registrirao na kćeri Annu i Mateu.

- Rijeka mora ići naprijed u svim segmentima. Na ovaj način šaljem poruku da mladi moraju biti uključeni u rad kluba. Na nama iskusnijima i starijima je da pomognemo svojim savjetima i iskustvom. Dobili smo odobrenje grada, a još čekamo Ministarstvo sporta - otkrio je Mišković, koji je na izbornoj skupštini HNS-a ostao suzdržan po pitanju glasovanja za Davora Šukera:

- Ne moramo uvijek svi isto razmišljati, svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje na civiliziran način i onda napraviti ono što će u konačnici donijeti najbolje za hrvatski sport i nogomet. Čestitao sam predsjedniku na novom mandatu, treba poštivati demokratska načela, ali isto tako Šukeru sam vrlo jasno rekao da će Rijeka biti konstruktivna oporba u radu Saveza.

Proteklih tjedana Mišković je pokrenuo "Opatijsku inicijativu" za drugačiju raspodjelu novca u hrvatskom sportu.

- Napravili smo neki grubi plan, a sada radimo na detaljima. Reći ću primjer da jedan premierligaš u Engleskoj dobije na početku sezone 120 ili 150 milijuna funti, a mi bismo  sa 150 milijuna eura godišnje pokrili cijeli ekipni sport u Hrvatskoj. Moramo pronaći neki kompromis između istoka i zapada, odnosno kapitalizma i socijalizma, odnosno  nešto što je već negdje napravljeno   prilagoditi našem podneblju. Hrvatski sport mora privređivati od onoga što zarađuje, ali kontrolirano s kontroliranim rasporedom.

Mišković je istaknuo kako nije dobro da se 90 posto budžeta klubova puni od prodaje igrača.

- Dosad nam je to bilo financijski održivo, ali ne znači da ćemo u tome uspijevati u budućnosti. Dosta je da jedan ili dva prijelazna roka kiksamo i mi smo na stazama Istre 1961. To su činjenice! Bio sam u proteklih pet godina osim u nogometu, aktivan i u rukometu i vaterpolu te nisam vidio da sport može funkcionirati dalje na ovakvim osnovama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka