To je to što me zanima!

Mladi Dino Prižmić nije mogao protiv bivšeg TOP10 tenisača

Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama, Prižmić koji je trenutačno 342. na ATP ljestvici, okušao se protiv francuskog veterana Gasqueta (36) i u dva seta izgubio
Vidi originalni članak

Dino Prižmić, 17-godišnji hrvatski tenisač, nije uspio ozbiljnije zaprijetiti iskusnom Francuzu Richardu Gasquetu te je poražen na startu zemljanog ATP turnira u Banja Luci. Gasquet, inače sedmi nositelj turnira i 42. igrač na svijetu, slavio je sa 6-3, 6-1.

Prižmić, 342. igrač u ovom trenutku, do glavnog je turnira došao nakon dvije pobjede u kvalifikacijama, bez izgubljenog seta, a ovo mu je bio tek drugi meč u karijeri na nekom od glavnih ATP turnira.

Premijerni je upisao u Umagu prošle godine kada je predao Španjolcu Bernabei Zapati Mirallesu kod rezultata 4-6, 0-3. Prižmić je obećavajuće otvorio meč protiv nekadašnjeg Top 10 svjetskog igrača. Poveo je 2-0, ali je 36-godišnji Gasquet kontrirao s četiri gema u nizu nakon čega je potpuno preuzeo kontrolu meča. Do samog kraja Prižmić je uspio uhvatiti tek dva gema.

Na turniru nastupa i Borna Ćorić koji je postavljen za trećeg nositelja. Ćorić je saznao kako će u drugom kolu igrati protiv srpskog tenisača Lasla Đerea koji je pobijedio Rusa Romana Safjulina sa 6-4, 6-2. Prvi nositelj turnira je Novak Đoković, a drugi Andrej Rubljov, prošlotjedni pobjednik Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

ATP Banja Luka, 1. kolo:

Richard Gasqeut (Fra/7) - Dino Prižmić (Hrv) 6-3, 6-1

Laslo Đere (Srb) - Roman Safjulin 6-4, 6-2

Radu Albot (Mol) - Federico Coria (Arg) 6-4, predaja Corije

Dušan Lajović (Srb) - Filip Krajinović (Srb) 6-2, 4-6, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare