To je to što me zanima!

Mladi Mađar skinuo svjetski rekord i uzeo titulu prvaka

Michael Phelps više ne drži svjetski rekord u 200 metara leptir. S trona ga je maknuo Mađar Kristof Milak koji je sa samo 19 godina srušio rekord i nakon europskog, uzeo i svjetsko zlato...
Vidi originalni članak

Pao je kralj plivanja Michael Phelps! Točnije, njegov rekord. Nakon punih deset godina srušen je svjetski rekord u disciploni 200 metara leptir. Mađarski plivač Kristof Milak (19) postao je novi rekorder u disciplini 200 metara leptir.

ADAM PEATY JE NOVI PHELPS Prvi plivač ikad koji je otplivao 100 metara ispod 57 sekundi!

Milak je završio uturku s vremenom 1:50:73. Phelps je svoj rekord postavio na Svjetskom prvenstvu u Rimu (1:51:51). Milak je postao i prvi svjetski prvak mlađi od 20 godina nakon Phelpsa koji je 2003. s 18 zasjeo na tron svjetskog plivanja.

Srebrnu medalju osvojio je Japanac Daiya Seto, dok je branitelj naslova, Južnoafrikanac Chad le Clos završio treći.

AUSTRALAC PROTIV KINEZA Skandal na SP-u: Povukao se s postolja tijekom kineske himne

Milak je već od ranije europski prvak, a nakon što je sada i svjetski, nagodinu će na Olimpijskim igrama pokušati još jednom stati na pobjedničko postolje sa zlatnom medaljom pa tako osvojiti trostruku krunu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • domaći špek 24.07.2019.

    Vidjelo se kada je usao u zadnjih 100 metara da moze skinut rekord, al stafeta onako ko šlag na tortu za kraj dana

  • Stiv_Maden 24.07.2019.

    Nekako mi na prvu Madari i plivanje ne idu zajedno(valjda zato sto nemaju more), a oduvijek su sila u plivanju i vaterpolu, isto kao sto su Ceska i Slovacka sile u hokeju na ledu, sportu koji uvijek vezem za neke hladne sjeverne zemlje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare