To je to što me zanima!

Mladi Poljak pomeo Federera: Hurkacz u tri seta do polufinala

Nakon što je Hubert Hurkacz (24) dobio prvi set, u drugom je nadoknadio tri gema zaostatka i prelomio meč pa s 6-0 u trećem setu prošao velikog Rogera Federera (6-3, 7-6(4), 6-0) i ušao u polufinale
Vidi originalni članak

Povezao je Roger Federer (39) četiri pobjede na travi Wimbledona, mnogi su se nadali da bi mogao do finala u takvoj formi, ali na put mu je stao - Hubert Hurkacz (24)! Mladi je to Poljak koji se više traži nego se nalazi, ali na ovom se grand slamu odlično našao i samo poboljšao daleko najbolji rezultat na četiri najveća turnira u sezoni. 

U prošlom je kolu s 3-2 pobijedio drugog tenisača svijeta Daniila Medvjedeva, a protiv Švicarca je samo nastavio dobar niz. U prvom je setu iskoristio jedinu pruženu break loptu i držao svoj servis za početno vodstvo. Meč se prelomio u drugom setu gdje je Fedex odmah poveo s 3-0 u gemovima.

Ali vratio se tad Hurkacz i pri rezultatu 4-2 za Švicarca stigao do breaka te zatim potvrdio svoj servis, a set je odnio u tie-breaku gdje je izgubio dva svoja servis poena, ali je Federer izgubio tri pa je Poljak imao veliku prednost na kontu. U trećem setu više ništa nije bilo upitno jer je Roger jako pao, a Hubert je dominirao.

Na kraju je 'pomeo' Švicarca sa 6-0 i tako izborio ulazak među četvoricu najboljih. A u polufinalu će ga čekati bolji iz ogleda Kanađanina Felixa Augera Aliassimea i Talijana Mattea Berrettinija. U drugom polufinalu igrat će najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i drugi Kanađanin, Denis Shapovalov.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Samounaletu1 07.07.2021.

    Zao mi ga. Mislim da je zasluzio da dodje do finala, i da odigra sa Noletom jos jedno zadnje finale. Sta je tu je, sada se samo nadam da ce GOAT Nole, i da osvoji. 🤞

  • Mthesecond 07.07.2021.

    A svi mislili Roger lagano do finala,ovaj vec bio prezaljeni,jednako kao i Berettini..Ocito vise nije spreman za ovaj nivo tenisa,dzabe je bacio sve karte na Wimbledon,dzabe se ranije,takticki povukao s Roland Garrosa..

  • Konjushar 07.07.2021.

    E Roger Roger, Bolje da ideš u mirovnu, sad svako tko ima 5min pobjedi

Komentiraj...
Vidi sve komentare