To je to što me zanima!

Mladi Slovenac želja Dinama: Žan Vipotnik stiže već na ljeto ako se prodaju Drmić ili Petko?

Žan Vipotnik je dobio priliku u prvoj momčadi Maribora zbog slabije forme Roka Baturine, a na ljeto bi (ako odu Petković ili Drmić) mogao s njegovim bratom Martinom povesti Dinamo u novi pohod na Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Nova napadačka želja Dinama je 20-godišnji Maribora Žan Vipotnik. Mladi napadač rođen 18. ožujka 2002. godine oduševljava ove sezone u dresu Maribora, a odmah je stigao i na metu brojnih klubova. Za mladu zvijezdu slovenskog nogometa koji će već u ožujku dobiti i poziv Matjaža Keka zainteresirani su mnogi. Austrijanci, Talijani, Arapi, klubovi iz MLS-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Žan Vipotnik je godinu dana stariji od najveće mlade zvijezde slovenskog nogometa Benjamina Šeška, a taj se dvojac godinama natjecao i u mlađim kategorijama tamošnjeg nogometa. I obojica su u tim danima lakoćom trpali po 35-40 golova po sezoni. Žan Vipotnik tada je "malo" nestao sa scene, a onda dobio priliku pod vodstvom Damira Krznara. I oduševio...

PRIČE IZ MAKSIMIRA Dinamovci dali ključeve novom kreatoru, preporod Ivanušeca

Mladi napadač ove je sezone u 21 prvenstvenom nastupu zabio 14 puta, a uz našeg Marka Tolića i iskusnog Josipa Iličića najjače je ime u redovima Maribora.

Zanimljivo, Vipotnik je u prvih 11 dvoboja ove sezone zabio tek jednom, a onda - eksplodirao. I u zadnjih 10 susreta zabio 14 golova. Riječ je o klasičnom golgeteru koji je priliku u prvoj momčadi dobio kad je van forme bio - Roko Baturina, brat Dinamovog "wunderkinda" Martina.

I baš bi Martin Baturina i Žan Vipotnik mogli povesti Dinamo u pohod na Ligu prvaka sljedeće sezone. Žan Vipotnik je brz napadač, stalno ganja "dubinu", fizički moćan i što je najvažnije - zabija lakoćom. U Maksimiru ga prate još od siječnja, Dinamova struka dobro zna kvalitete mladog slovenskog napadača.

ODLUKE IZVRŠNOG ODBORA Antolića i Peternel razriješili dužnosti! Ako Barišićeva struja dobije, dolazi bivši 'vatreni'

Ante Čačić u kadru od klasičnih špica ima Brunu Petkovića i Josipa Drmića, u Lokomotivi se i dalje razvija Sandro Kulenović. Duje Čop je posuđen Šibeniku, Deni Jurić Rijeci, a Mahir Emreli turskom Konyasporu, no njih trener Dinama u budućnosti "ne vidi" kao napadače Dinama. I u Maksimiru razmišljaju o Vipotniku.

Zagrepčani bi ga voljeli što prije "zakapariti", pa u slučaju da na ljeto Petković ili Drmić dobiju nemoralnu ponudu gurnuti u prvi plan, a ako bi iskusni napadači Dinama ostali u Maksimiru, Vipotnik bi se (barem do zime) trebao nastaviti razvijati u Mariboru. Veliki problem bit će i odšteta, Slovenci su uvjereni kako u njihovom nogometu dugo nije bilo ovakvog talenta, te kako bi Vipotnik mogao biti najveći transfer u povijesti njihovog klupskog nogometa. Sve je moguće...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • 03.03.2023.

    Dinamo polako ide u prosjek HNLa mislim,nažalost.

  • bett1 03.03.2023.

    Dovodenje Vipotnika bio bi jedan od boljih poteza kluba. 20 godina ima, snažan , krupan, odlična tehnika, odlično otvara prostor. Po vokaciji centralni napadač ali može odigrati i krilnoga. Top igrač! 

  • Bojleri končar 80L 02.03.2023.

    Ovi kopiraju Hajduka u zadnje vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare