Obavijesti

Sport

Komentari 79

Antolića i Peternel razriješili dužnosti! Ako Barišićeva struja dobije, dolazi bivši 'vatreni'

Antolića i Peternel razriješili dužnosti! Ako Barišićeva struja dobije, dolazi bivši 'vatreni'
1

Izvršni odbor ne vjeruje ni Amri Peternel, koja je također razriješena dužnosti, a ona je još na bolovanju. Iz skupštine su isključena četvorica Mamićevih povjerenika zbog nelegalnih radnji

VIDEO

Član uprave Dinama Krešimir Antolić razriješen je dužnosti i dogovorio je sporazumni raskid ugovora s maksimirskim klubom, doznaju 24sata nakon sjednice izvršnog odbora u srijedu. Antolić će na poziciji ostati do 8. ožujka, dan uoči skupštine kluba na kojoj bi se trebao izabrati novi izvršni odbor.

POGLEDAJTE VIDEO: Mamićeva poruka prijateljima

Pokretanje videa...

Zdravko Mamić poruka prijateljima Dinama 02:48

Ako pobijedi struja aktualnog predsjednika Mirka Barišića, na njegovo bi mjesto trebao doći bivši nogometaš Dinama i bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić (47). No njegovo bi područje djelovanja, kako doznajemo, trebalo biti isključivo sportsko i ne bi se bavio drugim stvarima poput zaklade "Nema predaje".

Kako doznaju 24sata, predsjednik kluba Mirko Barišić dobio je punu podršku natpolovične većine u izvršnom odboru, sedam članova. Podsjetimo, šestorica članova koja pripadaju struji osuđenog bjegunca Zdravka Mamića prije sjednice su najavila da neće sudjelovati.

Zagreb: Dario Šimić i Mario Carević gostuju kod Željka Jankovića
Da, u Kupu je najvažnije proći dalje, ali Dinamu bez Ademija nedostaje puno više ozbiljnosti!
Da, u Kupu je najvažnije proći dalje, ali Dinamu bez Ademija nedostaje puno više ozbiljnosti!

Amra Peternel će otići kad se vrati s bolovanja

Predsjednica uprave Vlatka Peras ostaje na svojoj poziciji, dok je treća članica Amra Peternel također razriješena dužnosti (jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba), ali pitanje je kako će ta prilča završiti. Naime, Peternel je sada na bolovanju, pa zakonski još ne može dobiti otkaz. Ako Barišićeva struja pobijedi, za nju u Maksimirskoj 128 više neće biti mjesta. Peras i Antolić su bili na utakmici s Lokomotivom pa i spremno pozirali fotografima.

Izvršni odbor također je isključio iz članstva i četvoricu povjerenika bliskih Mamiću, Damira Žigrovića, Matu Tokića, Marija Paponju i Marija Primorca, kako tvrde, zbog nelegalnih radnji. Ta četvorka samim time gubi i svoje pozicije u skupštini. Oni su se posljednjih dana spominjali u kontekstu glasovne poruke koja se širi društvenim mrežama, a na kojoj Mamić poziva prijatelje da skupe što više novih članova uoči skupštine i da će sve platiti iz fonda koji će financirati on sam.

Zagreb: Dodjela godišnje novinarske nagrade i priznanje HZSN-a za 2019. godinu

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"U srijedu 1. ožujka 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo te su donesene sljedeće odluke:

1. Članovi kluba Damir Žigrović, Mario Paponja, Mate Tokić i Mario Primorac isključuju se iz članstva kluba jer djeluju protivno ciljevima kluba i ne poštuju Statut i druge opće akte kluba. S obzirom na to da su oni istovremeno i klupski povjerenici, njihov rad, a vezano uz učlanjenje novih članova u klub, neće biti valoriziran u smislu odabira osam članova skupštine iz redova najboljih povjerenika. To iz razloga jer je evidentno njihovo protupravno i nezakonito postupanje prilikom upisa novih članova u klub.

2. Gđa. Amra Peternel razriješena je s dužnosti član Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba.

3. U protekla dva dana 74 člana kluba podnijela su kaznene prijave protiv pojedinih članova kluba, ujedno i povjerenika, zbog kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti te će iste uz dopunu kaznene prijave biti dostavljene Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na nadležno postupanje.

4. Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o razrješenju dužnosti člana Uprave g. Krešimira Antolića. Klub i g. Krešimir Antolić dogovorili su sporazumni raskid ugovora koji na snagu stupa 8. ožujka 2023. godine."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled