Obavijesti

Sport

Komentari 66

Dinamovci dali ključeve novom kreatoru, preporod Ivanušeca

Dinamovci dali ključeve novom kreatoru, preporod Ivanušeca
5

Dinamo je u drugom dijelu sezone odigrao osam utakmica, upisao šest pobjeda i dva remija. Luka Ivanušec se preporodio na lijevom krilu, a navijače brine potencijalni odlazak Ademija...

VIDEO

Dinamo poslije slabijeg uvoda u proljetni dio sezone svakim danom izgleda sve bolje. Točnije, niže uspješne rezultate. Utakmica protiv Lokomotive nije navijačima hrvatskog prvaka ponudila veliki nogometni spektakl, nije to bila predstava na razini one protiv Hajduka. Ni blizu. Dapače, "lokosi" su mogli nokautirati Dinamo, samo da su Stojković, Aliyu i Kulenović pred Livakovićem bili malo prisebniji.

Pokretanje videa...

Svađa ademija i čačića u dinamu 01:03

Opet, Dinamo se digao u drugom dijelu (pa i produžecima), ulaskom Ademija sve je to izgledalo puno bolje. I "modri" su opet postali - momčad. Zagrepčani su na proljeće odigrali osam utakmica, na svom kontu imaju šest pobjeda (Lokomotiva, Istra, Split, Varaždin, Hajduk, Lokomotiva) i dva remija (Gorica, Slaven Belupo). A u tom periodu iskočila su tri imena...

Antolić objasnio zašto odlazi iz Dinama: Neću ostati u klubu
Antolić objasnio zašto odlazi iz Dinama: Neću ostati u klubu

1. Martin Baturina

Najmlađi prvotimac "modrih"  najbolje je ime Dinama ovog proljeća. I nogometaš kojeg je užitak gledati. U proljetnom dijelu sezone mlada je zvijezda hrvatskog nogometa upisala dva gola, tome dodala i tri asistencije. I bila među najboljim pojedincima Dinama baš u svakoj utakmici. Martin Baturina igra sjajno, njegovi suigrači su se navikli na njega, dali mu u ruke ulogu glavnog kreatora igre.

Bodo: Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, FK Bodo/Glimt - GNK Dinamo

E sada, nastavi li Baturina s ovakvim igrama pitanje je koliko će se zadržati u Maksimiru. Takvi se nogometaši traže diljem svijeta, Baturina je već podcrtan u bilježnicama brojnih europskih klubova. Ante Čačić je poručio kako bi Dinamova "desetka" mogla biti rekordan transfer "modrih" u povijesti, Baturinu se doista isplati doći pogledati. Budite sigurni, neće još (pre)dugo biti u Maksimiru.

2. Luka Ivanušec

Ako o jednom igraču Dinama možemo pisati kako se "preporodio", onda je to Luka Ivanušec. Ante Čačić vratio ga je na lijevo krilo, na poziciju na kojoj Ivanušec najviše uživa. Odakle može driblati, može kreirati, može i zabijati. Luki Ivanušecu u prvom su dijelu sezone nedostajale brojke, u 21 prvenstvenom nastupu zabio je dva gola uz četiri asistencije.

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige

A sada to izgleda puno bolje, u zadnje tri utakmice Ivanušec je zabio četiri gola, tome dodao dvije asistencije. Ivanušec na krilu djeluje opasno, stalno je u opasnoj zoni, stalno prijeti suparničkim vratima. Nastavi li Dinamova "sedmica" s ovakvim partijama, Ivanušecu se smiješi brz povratak u reprezentaciju. Realno, tamo mu je i mjesto...

3. Arijan Ademi

Dinamo nije ista momčad s Ademijem i bez njega. I tako već godinama. Kapetan i lider "modrih" vjerojatno nije najbolji igrač Dinama, ali je svakako najznačaniji. Ademi neće kreirati poput Baturine, driblati poput Ivanušeca ili se poigravati suparnicima poput Petkovića, no Ademi je ključ Dinamove igre. I kad je on u momčadi, pristup svih Dinamovih igrača djeluje potpuno drugačiji.

Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka GNK Dinamo - Ludogorec

Arijan Ademi i dalje je na izlaznim vratima Dinama, iskusni veznjak nada se transferu u Kinu. No prvo poluvrijeme utakmice protiv Lokomotive, kad Ademija nije bilo na terenu, pokazala je Čačiću kako bi njegova momčad mogla izgledati ode li kapetan u Kinu. I tu bi Dinamo mogao ući u velike probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani