To je to što me zanima!

I Šahtar i ovo je dobra škola koju Dinamo mora proći...

Tek sad možemo vidjeti kakvoj je momčadi Dinamo u Maksimiru zabio četiri komada. Sav bijes, umjesto na četvrtog suca, Bjelica bi trebao usmjeriti na svoju momčad jer ono što su izvodili u Milanu je neshvatljivo
Vidi originalni članak

Jedan od prvih nogometnih postulata, koji se uči dok kao sedmogodišnje dijete krenete u školu nogometa, jest da se nikad, ali nikad lopta ne vraća u sredinu. Marin Leovac kao da je preskočio taj trening. Ono što je napravio u 26. minuti omogućila je Atalanti penal, pobjedu i tri boda. No sve je počelo puno ranije, onog trenutka kad je sudac označio početak...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Može se Nenad Bjelica ljutiti, a nikad ga nismo vidjeli tako ljutog, i izderavati na četvrtog suca koliko hoće, njegova posljednja linija u Milanu potpuno je zakazala. Od prve sekunde, od prvog dodira s loptom, vidjelo se da Dinamo nije u utakmici. Pogreške koje je radila Dinamova obrana idu u udžbenike o osnovi nogometa. Greška za greškom, kiks za kiksom, Dinamo je, ako ćemo rječnikom video igrica, uključio "self destruction mode". Samouništenje.

PROTIV CITYJA - RISKANTNO Bjelica: Na 2-0 sam išao čuvati rezultat da ne bude katastrofa

Dino Perić umjesto da na teren uđe pun samopouzdanja nakon reprezentacije, igrao je kao i njegovi kolege u obrani i vezi, u božićnom duhu, darovali su protivnike šakom i kapom i pravo je čudo što je sve završilo samo 2-0. Ovoliko pogrešaka napraviti u Ligi prvaka nedopustivo je. 

No čak i takav Dinamo imao je priliku uzeti bod, Oršićev udarac, koji je cijeli stadion, uključujući i Atalantinog golmana, vidio u golu, završio je na stativi. Kojoj? Valjda desetoj u ovoj skupini. Ali, to je sada manje važno. Dinamo je od gotovo sigurnog putnika u drugi krug došao u poziciju da može završiti posljednji. Dinamo je, ako ćemo iskreno, svoj prolazak prokockao u utakmici protiv Šahtara.

DEČKI, SVAKA ČAST Stari, ovo je kao u Maksimiru: Odanost kakve nema u svijetu

Uostalom, tražiti nešto u utakmicu u kojoj Atalanta uputi 22 udarca prema golu, a Dinamo tek jedan u okvir, bilo bi, da se ne zezamo, bedasto. Na kraju je Dominik Livaković spašavao suigrače prave blamaže. Ovaj Dinamo, niti u jednom elementu nije podsjetio na Bjeličin Dinamo, ovaj Dinamo izgledao je kao onaj stari, koji je dobio sedam komada od Lyona, četiri od Ajaxa, Juventusa i PSG-a... Ruku na srce, i u Milanu je mogao dobiti četiri komada. Možda i pet. Možda i sedam.

 

I to je dobra škola. Primiti dva gola u 120 sekundi, kao protiv Šahtara, ili griješiti kao protiv Atalante, ono je što Dinamo na putu da postane stalni sudionik Lige prvaka mora proći. Štoviše, ovaj poraz samo je dokaz kakvoj je momčadi Dinamo u Maksimiru zabio četiri komada.

KALKULACIJE Ne očajavajte, Dinamo je i dalje favorit za treće mjesto i EL!

I nije sramota izgubiti od Atalante, to je momčad koja je prije nekoliko dana u šaci držala Juventus, sramota je što Dinamo u Milanu nije ni pokušao pobijediti. Jer nije strašno kada ste nešto probali i niste uspjeli. Strašno je kad niste ni probali. A mogli ste...
 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Slavonka60 27.11.2019.

    Odličan članak, sve je rečeno. Nije sramotno izgubiti od Atalante ali Dinamo nije dao ništa od sebe sinoć. Da možeš pobijediti sa 4 gola razlike u Zagrebu a sinoć nas samljeli. Dakle, debelo ne štima u našoj igri.

  • donandres 27.11.2019.

    ne kužim šta su svi uhvatili Perića i njega prozivaju kad je bilo puno lošijih od njega sinoć. Krenimo redom: Leovac koji je bio potpuno izgubljen i time ostavljao upravo perića na milost i nemilost protivniku (da ne pričam o situaciji kod penala gdje svako dijete zna da se tu lopta ne vraće nezad); Teophil je sinoć prodao više lopti nego kinezi na vašeru, a on je trebao biti glavni stup obrane (došao kao veliko pojačanje za razliku od perića koji je trebao biti podrška u nebitnim utakmicama) da ne brojim pojedinačno, nego cijeli vezni red se nije sastao s loptom, olmo se nije vidio (istina dobro su ga i markirali), oršić ni sjena svojih pravih izdanja. Petković se trudio, pokušao, jedan od rijetkih koji se bar nije bojao primit loptu i zadržat, ali sam ništa nije mogao. Zamjene: ne može čovjek ništa reć malom Điri koji je dobio nagradu za sve da nastupi na utakmici (još je dijete) ali Gojak? Kako opisati njegov nastup? jedino što mi pada na pamet: greška za greškom! I u svemu ovome ljudi pljuju po Periću, koji je bio loš, stvarno loš, ali kao što rekoh, većina koje sam nabrojao su došli u Dinamo kao "pojačanja" a Perić je onako potiho ušao da bude podrška u hnl-u, a ne da nosi obranu u ligi prvaka.

  • Jura_Jupiter 27.11.2019.

    Svaka lopta koju je u drugom poluvremenu primio Petković značila je polukontru za Atalantu. Theofilu bi trebalo zabraniti prelazak centra i pokušaje dodavanja, pa i najbližem suigraču, jer za to nije sposoban, a njegovi i Stojanovićevi odlasci naprijed nemaju nikakvog smisla. Ne razumijem radi čega im Bjelica to dozvoljava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare