To je to što me zanima!

"Modri" nisu Barcelona: Naša momčad ima još puno rezervi

Navijače nisam niti čuo bio sam koncentriran na utakmicu, osvrnuo se trener Jurčić na 30.000 ljudi koji su tražili njegovu ostavku. U ždrijebu nema baš nikakvih želja
Vidi originalni članak

Naravno da ćemo proslaviti, pa ovo je povijesni uspjeh. Nikad Dinamo nije bio u 4. pretkolu Lige prvaka, rekao je trener Dinama Jurčić. Slavlje je počelo već u klupskoj upravi.

- Lucho, Lucho... Javi se, javi se... - čulo se iz klupskih prostorija gdje su slavili Dinamovi igrači.

- Ovo je gol za moju djevojku Mateu, ona mi uvijek daje najveću podršku - rekao je strijelac jedinog gola Ibanez i doao:

- Ovo mi je najdraži i najvažniji gol u karijeri. Malo ćemo ovo proslaviti, ali pravo slavlje bit će uskoro. Vrlo brzo...

Ibanez je nakon utakmice pohitao u zagrljaj djevojci ispod južne tribine. Dugo su se grlili i ljubili. Omaleni Argentinac bio je ponajbolji Dinamov igrač protiv Helsinkija.

Zoran Mamić bio je ponosan na svoje igrače ali ne i na publiku.

- Hvala svima što su došli, ali je nejasno da u ovakvom trenutku tako reagiraju. Ovo je neizmjerna sreća za nas, nikad nismo bili tako daleko u kvalifikacijama za Ligu prvaka. O željama u ždrijebu sada ne želim pričati - rekao je mlađi brat Mamić.

U petak će Dinamo saznati protivnika u 4. pretkolu.

- Ma nemam nikakvih želja, uvijek nešto krivo ispadne kad nešto poželim. Svi su jaki, dokazali su to Malmö i Odense koji su odigrali već 15-16 kola u svojim prvenstvima i u formi su. Mi smo to osjetili protiv Helsinkija - rekao je Jurčić i dodao:

- Imamo još puno rezervi, na nama je igrao Vrsaljko koji ima 18-19 godina i mali Kovačić 17-18, ma ne znam ni sam koliko godina ima - završio je Jurčić.

Mateo Kovačić je ušao umjesto Alispahića koji je strgao ruku, Odmah nakon utakmice otišao je na operaciju i pauzirat će tri do četiri mjeseca.

- Publika želi da budemo Barcelona, a mi to nismo. Kontrolirali smo utakmicu, Helsinki je imao minimalne šanse - rekao je Tonel kojega je razočaralo zviždanje s tribina:

- Najvažnija je pobjeda, gledatelji moraju razumjeti da ne možemo svaki puta pobijediti 3-0, ipak je ovo Europa.

Šime Vrsaljko odigrao je odličnu partiju, nije skrivao sreću.

- Ovo je veliki rezultat, osigurali smo još utakmica u Europi ali ne smijemo sada stati. Moramo dohvatiti tu Ligu prvaka.

30.000 mu skandiralo 'Jurčiću, odlazi!': ''Nisam ih niti čuo, bio sam koncentriran na utakmicu"

- Nisam ih niti čuo, bio sam koncentriran na utakmicu. Ne želim to komentirati jer trenutačno osjećam veliki ponos. Hvala igračima što su iznijeli sve to - rekao je Krunoslav Jurčić. 

Helsinki nije bio opasan, Dinamo je kontrolirao utakmicu i imao nekoliko dobrih šansi. No sve do 90. minute i udarca Ibaneza nisu zabili. Publika ih je svejedno ‘uzela na zub’ i u nastavku utakmice često zviždala.

1) Punih 90 minuta Dinamo je napadao ali nikako nije mogao probiti obranu Helsinkija. A tada je Lucho odlučio prikratiti muke navijačima i suigračima 

2) Mateo Kovačić odigrao je odličnu partiju, a ispod dresa je imao majicu s likom Isusa

3) Mehmed Alispahić u 19. minuti je na nosilima iznesen s terena. Slomio je ruku, a pauzirat će između tri i četiri mjeseca


Idi na 24sata

Komentari 89

  • skovran 04.08.2011.

    Ehh, fali Dinamu igre..Nema tu jasnog koncepta.. Svi su puno više očekivali od ove ekipe. Ovo ljeto nisu pustili nikog i sa Badeljom , Sammirom i par talentiranih mlađih igraca je sigurno publika očekivala bolju, kreativniju ''igru''. Ja sam zadovoljan prolaskom ali za nesto ozbiljnije ovakva''gra'' nije dovojljna i to je razog fuckanja jucer. Helsinki je u Zagrebu ipak trebao lakše pasti... Sretno ostatku klubova u Europi..

  • IvanDrzanic 04.08.2011.

    oću Tomečaka

  • MiroMirić 04.08.2011.

    Pozdrav iz Prečkog. Dinamo u srcu!Zagreb u duši!

Komentiraj...
Vidi sve komentare