To je to što me zanima!

Moguće je da će iduće sezone drugoligaš igrati Ligu prvaka

Porazom protiv Betisa (2-1) Villarreal je ostao na 18. mjestu La lige i kako trenutno stvari stoje sljedeće bi sezone natjecanje mogao nastaviti u nižem rangu. No, u Europi izgledaju dobro i igraju četvrtfinale EL
Vidi originalni članak

'Žuta podmornica' mogla bi potonuti ispod razine španjolske La lige, a postati prvi predstavnik Segunde u elitnom europskom natjecanju. Zvuči čudno i nemoguće, ali u teoriji postoji ta mogućnost.

Naime, loše igre Villarreala u španjolskoj ligi ove sezone drže ih na 18. mjestu, posljednjem koje vodi u drugu ligu. No, još uvijek se dobro drže u Europskoj ligi gdje u četvrtfinalu igraju protiv dobro im poznate Valencije. Ove sezone protiv 'šišmiša' imaju remi kod kuće (0-0) i poraz u gostima (3-0), ali u četvrtfinalu velikog europskog natjecanja sve je moguće.

Osvajanjem Europske lige Villarreal bi se plasirao u Ligu prvaka, a trenutnom formom u La ligi ispao u Segundu pa bi sljedeće sezone po prvi puta mogli imati drugoligaša u LP. U Europskoj ligi još su Benfica, Eintracht, Slavia Prag, Chelsea, Napoli i Arsenal te će se 'žuti' trebati dobro potruditi žele li i sljedeće godine igrati u Europi.

Podsjetimo, Villarreal je u posljednjem kolu protiv Betisa izgubio 2-1, a mogli su do boda u 88. minuti, no prekaljeni Santi Cazorla nije zabio penal i njegova je momčad izgubila. Još je sedam kola do kraja španjolske lige. 'Žuta podmornica' je 18. s 30 bodova, dok je s istim brojem bodova na 'spasonosnom' 17. mjestu Valladolid, a 16 Celta Vigo s 32 boda.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zekica 08.04.2019.

    Je, je. Sa trenutnom formom, osvojiti će EL kad na vrbi rodi grožđe. Ali bitno da imaju šanse. Makar i 1:1 000 000 .. ali je šansa!

  • Mercedes s klasa 08.04.2019.

    Imaju šanse koliko inter iz zaprešića ima da osvoji kup i bude 4. u hnl-u

  • 08.04.2019.

    Ma i ako produ Valenciju u sto bas ne vjerujem....Arsenal ili Napoli su jaci tako da ako ispadnu u drugu samo to i kup ce igrat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare