To je to što me zanima!

Momčad koja neće vidjeti SP borila bi se za sam vrh

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ronaldinho, Zanetti, Adriano, Toni su nogometni virtuozi koji će SP gledati na TV-u. Među njima su i Hrvati Modrić i Olić koji se nisu ni plasirali na SP
Vidi originalni članak

Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici je pred vratima. Izbornici Engleske, Italije, Španjolske, Nizozemske..., svi su sastavili popis nogometaša na koje računaju. Osim očekivanih i neočekivanih poziva u nacionalne vrste, našlo se i dosta igrača koje su izbornici otpisali.
Tako je brazilski izbornik Carlos Dunga ostao dosljedan stavu "na Svjetsko prvenstvo idem s igračima, a ne s imenima". Sjajni igrač Milana Pato, njegov kolega Ronaldinho, nekoć najbolji nogometaš svijeta, neće vidjeti SP. Nije Dunga pozvao Adriana, Ronalda, Marcela, Alexa, Diega, a na popisu se nije našao ni 18-godišnji napadač Santosa Neymar, kojeg su u Brazilu prozvali "čudo od djeteta".
Dungin kolega Diego Maradona također je sastavio popis koji je, u neku ruku, izbezumio javnost. U Južnu Afriku neće putovati Esteban Cambiasso i Javier Zanetti, dvojica igrača milanskog Intera koji je u finalu Lige prvaka. Maradona je isto tako izostavio Luisa Gonzalesa, sjajnog veznjaka Marseillea. Gabriel Milito nije bio dovoljno dobar 'malom zelenom' za popunjavanje obrane, pa je njega i zadnjeg veznog Gaga također otpisao, kao i napadača Lyona Lisandra.
Talijanski izbornik Marcelo Lippi mogao je vratiti Tottija iz reprezentativne mirovine, ali nije to učinio. Otpisao je i Juventusovog stopera Nicolu Legrottaglija, kao i Bayernovog napadača Lucu Tonija.
Izbornik Engleske Fabio Capello objavio je očekivani popis, na kojem zbog ozljede neće biti Davida Beckhama.
Nizozemski trener Bert van Marwijk nije uvrstio Ruuda van Nistelrooyja u reprezentaciju. Obećao je da će ga pratiti, ali očito ga napadač HSV-a svojim izvedbama nije 'natjerao' da ga stavi na popis.
Od svih nogometaša koji neće vidjeti nadolazeće Svjetsko prvenstvo mogla bi se složiti zaista respektabilna momčad. Na golu bi bio Francuz Sebastien Frey. U zadnjoj liniji Interov Javier Zanetti, Legrottaglie iz Juventusa, Alex iz Chelseaja i Marcelo iz Real Madrida. U veznom redu svoje mjesto bi našao veznjak Juventusa Diego, Milanov Ronaldinho, Romin Totti, a leđa  bi im 'čuvao' Interov defenzivni veznjak Esteban Cambiasso. U napadu je malo gužva. Jedno mjesto pripalo bi Karimu Benzemi, kojeg je nakon što je završio na klupi u Realu otpisao francuski izbornik. Njegov kolega mogao bi biti Milanov 'brzanac' Pato. A ostali pretendetni za napad su također zvučna imena. Tu su Kuranyji, Adriano, Ronaldo...
Kada bi se pogledala klupa 'otpisanih' i onih koji neće vidjeti SP, našlo bi se sjajnih nogometaša. Francesco Totti, Gago, Nasri, Vieira, Beckham, Diego, Neymar, Adriano, Ronaldo, Van Nistelrooy... U Južnoj Africi bit ćemo zakinuti za neke od poteza i golova ovih nogometnih virtuoza, koji će svoje kolege gledati na TV ekranima.

NEMA HRVATA, RUSA...
Hrvatska je samo jedna od reprezetnacija koja zbog neuspjeha neće zaigrati na SP-u. Afriku će tako samo na televiziji gledati igrači poput Luke Modrića za kojim je poludjelo pola Europe. Ili Ivica Olić koji igra u životnoj formi. Nema niti Rusa s fantastičnim Aršavinom, Ukrajinaca s dobrim starim Ševčenkom ili čak reprezentacije BiH s jednim od najboljih napadača današnjice Edinom Džekom...

MOMČAD 'OTPISANIH'
Frey (FRA) - Javier Zanetti (ARG), Nesta (ITA), Alex (BRA), Marcelo (BRA) - Diego (BRA), Cambiasso (ARG), Totti (ITA), Ronaldinho (BRA) - Benzema (FRA), Pato (BRA)

Idi na 24sata

Komentari 19

  • rodbina 13.05.2010.

    ma da je ronaldinho imao odličnu sezonu,milan bi se borio za 1. mjesto.imao je par utakmica,ali to je to.ništa posebno

  • user_47232 13.05.2010.

    ovaj domenech je najveci dbŁ...ali sto se tice benzeme pricajte sta ocete ali on nije zasluzio poziv :S

  • FcLiverpool 13.05.2010.

    Ekipa otpisanih i ona koja se nije plasirala bi bile u finalu definitivno

Komentiraj...
Vidi sve komentare