To je to što me zanima!

Mora da ga čuva kakva fortuna: Pickford prošao bez kazne za Van Dijka: 'Ne možemo tu ništa'

U ovom konkretnom slučaju FA neće niti, smatra, ima podloge poduzeti nikakve naknadne akcije protiv Pickforda kojemu su, u prvi mah, prijetile tri utakmice suspenzije...
Vidi originalni članak

Jordan Pickford provući će se bez kazne. Odnosno, Evertonov golman koji je vrlo vjerojatno poslao Virgila van Dijka na operaciju pa višemjesečnu stanku, koja će možda potrajati i cijelu sezonu, neće snositi nikakve posljedice.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrljal Kloppa i Lovrena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pickford je u subotnjem Merseyside derbiju oštro uletio nizozemskom stoperu koji je promptno i završio utakmicu, a kada je Liverpool tražio kazneni udarac preko snimke, ista je pokazala da je tom prekršaju prethodilo zaleđe. Pa je Pickford prošao i bez žutog kartona.

Međutim, postoji nešto što se zove retrospektivna kazna i u Engleskoj nisu rijetkost kada sucima nešto promakne, no u ovom konkretnom slučaju FA neće niti, smatra, ima podloge poduzeti nikakve naknadne akcije protiv Pickforda kojemu su, u prvi mah, prijetile tri utakmice suspenzije. 

- Razočaran sam, ali čvrsto vjerujem da u poteškoćama leži prilika i da ću se, s Božjom pomoći, vratiti bolji, spremniji i jači nego prije. U nogometu se, kao i u životu, sve događa s razlogom. Važno je držati glavu gore i kad su usponi i kad su padovi - napisao je Van Dijk na društvenim mrežama.

Pickforda očito prati fortuna jer ovo sad je kulminacija etikete golmana opasnog po zdravlje. Prije dvije godine u samo dva mjeseca uspio je 'probiti' Mandžukićevu nogu i rasparati dres Ingsa - nogama! Mandžu je ozlijedio u polufinalu SP-a u Rusiji, a Ingsa udariti nogom s leđa na susretu Southamptona i Evertona.

- Što je? Ustani, glupane - vikao je Pickford Mandžukiću koji je kasnije pokazao poderanu potkoljenicu na dva mjesta.

Nešto kasnije, u prosincu, otvorenim đonom išao je na gležanj Delea Allija u utakmici Evertona i Tottenhama (2-6). Srećom, ofenzivac Spursa uspio je malo izmaknuti nogu da ne nastrada...

Idi na 24sata

Komentari 14

  • dusansk 20.10.2020.

    A kad je Simunic polomio Sulejmanija svi ste 👏 👏👏👋👏👏👏👏

  • MaliCrniOdIvanaSam 19.10.2020.

    Nista, ako je ovo dopusteno, evo, nudim se svim europskim klubovima, igrat cu poziciju mesara, placa po ozljedi, ovisi sto unistim. I neka se ne brinu, necu ja na budalasti nacin faulirati pa da dobijem suspenziju ili crveni, cekat cu kada taj igrac ne bude niti na lopti ili ako neko zaledje bude. Ma moze i u tunelu, ne smeta.

  • ChandlerBing4 19.10.2020.

    Ja ne razumijem ljudi, koda prvi puta gledaju nogomet, start je opasan i sve to stoji, ali je start iz akcije u kojoj je Van Dajk zelio zabiti gol, nije ga udario prije niti poslje toga, a ovaj je bio u zaleđu, a tada ne smije imati utjecaj na igru. Koliko puta sam u kosarci vidio pogibeljne nalete kosarkasa na obrambenog igraca koji stoji u polukrugu, ali nema faula napada u polukrugu ako stoji obrambeni igrac i to je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare