To je to što me zanima!

'Moramo izaći iz zone komfora, igrači moraju ići kao kamikaze'

Pričao sam s igračima, moramo biti pametni. U nastavku sezone imamo tek deset utakmica, a dosta veliki igrački kadar. Od ponedjeljka ćemo skratiti fond igrača, neke ćemo vratiti u juniorske ili B momčadi...
Vidi originalni članak

Ove dvije utakmice protiv Osijeka (2-1) i Gorice (2-3) dale su naslutiti što želimo i na koji način planiramo igrati. Imamo kvalitetu i karakter, idemo u dobrom pravu, kaže Igor Jovićević.

Trener Dinama u te dvije utakmice koristio je usluge čak 36 igrača, na terenu nije bilo tek Dine Perića (ozljeda), Danijela Zagorca (operirao madež) i Kevina Theophilea čija je budućnost u Maksimiru prilično neizvjesna. Francuz i dalje odugovlači s potpisivanjem novog ugovora, pa ga Jovićević nije koristio protiv Osijeka i Gorice. A pitanje je hoće li ga više i koristiti.

Prva utakmica odigrana prema novim mjerama, a uz prisustvo određenog broja medijskih predstavnika bila je prilično zanimljiva. Nogometaši obje momčadi nisu se uobičajeno pozdravili prije samog početka dvoboja, to su tek (pozdrav laktom) odradili kapetani (Moro i Kahlina) i sudac Pajač.

A onda je već u 5. minuti, Musa po nogama opleo Marina, pa mu - pružio ruku. Sve je bilo korektno, u duhu fair-playa, no kako bi na to reagirao Nacionalni stožer civilne zaštite? Prema njihovim preporukama, igrači si ne smiju pružati ruke. Također, igrači su si i kod golova najnormalnije čestitali, nisu se libili jedan drugom pružiti ruku.

- Mi sada moramo izaći iz komforne zone, imamo 18 bodova prednosti, a teško da će ijedna momčad za dva tjedna biti u pravoj formi. Od ponedjeljka ćemo skratiti fond igrača, neke ćemo vratiti u kadar juniorske ili B momčadi. No, svi su pokazali kako se na njih po potrebi može računati - kaže Igor Jovićević, pa dodaje:

- Pričao sam s igračima, moramo biti pametni. U nastavku sezone imamo tek deset utakmica, a dosta veliki igrački kadar.

I to će biti veliki izazov za novog trenera Dinama...

- Bit će teško, trebat će pažljivo rotirati igrače, napraviti da svi budu zadovoljni. A to neće biti jednostavno, igrači će uhvatiti ritam, pa ćemo ući u rotacije. Opet, jedino mjerilo je teren.

Dinamo će zadnju pripremnu utakmicu prije početka sezone odigrati u petak 29. svibnja protiv zaprešićkog Intera.

- Igrat ćemo 2x60 minuta, a naše su ambicije sasvim jasne. Želim vidjeti kamikaze na terenu, samo me to zanima - završio je raspoloženi Igor Jovićević.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • papilon100 25.05.2020.

    Nece bit dobro jer ni treca Dinamova momcad nesmije izgubit od Gorice.

  • kaj te briga 25.05.2020.

    Autoritet,to ti treba.Na zalost stjece se vremenom i rezultatima.Sumnjam da ces imati vremena za to.

  • 25.05.2020.

    Stalno udaraju, laktase po licima protivnika, padaju kad ih se mrko pogleda ili vrabac posere na rame ! Sad treba da jos vise "daju gas" ? Lako je to traziti kad znas da nece biti sankcija !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare