Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Moramo izaći iz zone komfora, igrači moraju ići kao kamikaze'

'Moramo izaći iz zone komfora, igrači moraju ići kao kamikaze'
5

Pričao sam s igračima, moramo biti pametni. U nastavku sezone imamo tek deset utakmica, a dosta veliki igrački kadar. Od ponedjeljka ćemo skratiti fond igrača, neke ćemo vratiti u juniorske ili B momčadi...

VIDEO

Ove dvije utakmice protiv Osijeka (2-1) i Gorice (2-3) dale su naslutiti što želimo i na koji način planiramo igrati. Imamo kvalitetu i karakter, idemo u dobrom pravu, kaže Igor Jovićević.

Trener Dinama u te dvije utakmice koristio je usluge čak 36 igrača, na terenu nije bilo tek Dine Perića (ozljeda), Danijela Zagorca (operirao madež) i Kevina Theophilea čija je budućnost u Maksimiru prilično neizvjesna. Francuz i dalje odugovlači s potpisivanjem novog ugovora, pa ga Jovićević nije koristio protiv Osijeka i Gorice. A pitanje je hoće li ga više i koristiti.

Prva utakmica odigrana prema novim mjerama, a uz prisustvo određenog broja medijskih predstavnika bila je prilično zanimljiva. Nogometaši obje momčadi nisu se uobičajeno pozdravili prije samog početka dvoboja, to su tek (pozdrav laktom) odradili kapetani (Moro i Kahlina) i sudac Pajač.

A onda je već u 5. minuti, Musa po nogama opleo Marina, pa mu - pružio ruku. Sve je bilo korektno, u duhu fair-playa, no kako bi na to reagirao Nacionalni stožer civilne zaštite? Prema njihovim preporukama, igrači si ne smiju pružati ruke. Također, igrači su si i kod golova najnormalnije čestitali, nisu se libili jedan drugom pružiti ruku.

- Mi sada moramo izaći iz komforne zone, imamo 18 bodova prednosti, a teško da će ijedna momčad za dva tjedna biti u pravoj formi. Od ponedjeljka ćemo skratiti fond igrača, neke ćemo vratiti u kadar juniorske ili B momčadi. No, svi su pokazali kako se na njih po potrebi može računati - kaže Igor Jovićević, pa dodaje:

- Pričao sam s igračima, moramo biti pametni. U nastavku sezone imamo tek deset utakmica, a dosta veliki igrački kadar.

I to će biti veliki izazov za novog trenera Dinama...

- Bit će teško, trebat će pažljivo rotirati igrače, napraviti da svi budu zadovoljni. A to neće biti jednostavno, igrači će uhvatiti ritam, pa ćemo ući u rotacije. Opet, jedino mjerilo je teren.

Dinamo će zadnju pripremnu utakmicu prije početka sezone odigrati u petak 29. svibnja protiv zaprešićkog Intera.

- Igrat ćemo 2x60 minuta, a naše su ambicije sasvim jasne. Želim vidjeti kamikaze na terenu, samo me to zanima - završio je raspoloženi Igor Jovićević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica