To je to što me zanima!

Mostarci palili vatromet Tomasu i momčadi usred noći: Zrinjski sanja rušenje hita Lige prvaka

Prvak Bosne i Hercegovine dočekuje najbolju moldavsku momčad koja je lani dobila Real i Šahtar. Već po slijetanju goste je iznenadila vrućina u Hercegovini, a ni noć nije bila puno ugodnija
Vidi originalni članak

Hrvatski športski klub Zrinjski u srijedu započinje europsku avanturu u prvom pretkolu Lige prvaka. Na rasprodani stadion pod Bijelim brijegom u Mostaru pred 9000 navijača dolazi moldavski prvak Šerif s novim trenerom, bivšim hrvatskim reprezentativcem Stjepanom Tomasom (46).

Šerif je po dolasku u Mostar iznenadila nesnosna vrućina i 40-ak stupnjeva Celzijevih u zraku, a ni noć nije bila mirna jer su im mostarski Ultrasi priredili vatromet pred hotelom.

- Optimisti smo, u dobrom kontinuitetu i intezitetu. Siguran sam da ćemo naći šansu. Novi trener im je tu, moj kolega i prijatelj Stjepan Tomas. Treba mu vremena dok prenese viziju i filozofiju. Imamo prednost u momčadskoj igri i uigranosti - kaže trener domaćina Sergej Jakirović (45).

INTERVJU S HIT TRENEROM Jakirović o tituli sa Zrinjskim, planovima, HNL-u: 'Dinamo? Bili smo u ozbiljnoj priči...'

Zrinjski je ovo ljeto doveo nekoliko igrača iz Hrvatske poput Mateja Senića (Varaždin), Silvija Ilinkovića (Rijeka), Marija Ćužea i Petra Sučića (Dinamo) i Domagoja Stranputa (Osijek), a u kadru neće biti Niko Janković (20), dinamovac na posudbi, ni Ivan Bašić. 

Šerif je lani u grupnoj fazi rušio Real Madrid i Šahtar pa ispao od Brage u šesnaestini finala Europske lige. I ove godine ima veliki cilj.

- Drago mi je što sam ovdje jer smo praktično došli u moju rodnu grudu, nedaleko od Bugojna gdje sam odrastao. Nama je grupna faza Liga prvaka osnovni cilj. Klub godinama radi dobro, prošle sezone osvojio je sedam bodova u onako jakoj skupini (Real Madrid, Šahtar i Inter), a moja je zadaća nastaviti tim putem - rekao je Tomas.

OBOŽAVALI SU GA Lukini dani u Zrinjskom i Interu: Bio je krilo i padao od grčeva, a klub mu i dalje duguje novac...

Utakmica počinje u 20 sati uz prijenos na Arenasportu 1, a uzvrat se idući utorak igra u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, na stadionu Zimbrua, a ne u Tiraspolu zbog političke situacije u proruskoj regiji Pridnjestrovlju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Stara škvadra 07.07.2022.

    Ipak nije išlo... I posjed na strani gostiju... Sad se vidi jakost bosanske lige... Prvak je jakosti Istre max Slavena... Šteta za Plemiće...

  • kicovz 06.07.2022.

    sretno zrinski! 💪

  • gziratoboli777 06.07.2022.

    koji će biti spektakl zrinjski uđe u zavrsnicu lp.a nas tovarija ispadne u pretkolu konferencijske

Komentiraj...
Vidi sve komentare