To je to što me zanima!

Schaub krošeom nokautirao Cro Copa, White najavio kraj...

Samo minutu i 16 sekundi prije kraja Brendan Schaub krošeom je nokautirao Mirka Filipovića u dotad izjednačenoj borbi. Cro Copu je to peti poraz u devet UFC borbi
Vidi originalni članak

Mirko Filipović deveti je put otputovao u SAD na borbu pod UFC okriljem, možda i posljednji put. Nakon novog poraza nokautom, moguće je da odlučiti završiti karijeru.

Iako ništa više od solidnog borca, Brendan Schaub pokazao se kao prevelik zalogaj za Filipovića. 

A početak borbe je ohrabrio. Mirko za razliku od prijašnjih borbi nije 'bježao' od protivnika, ali je svejedno bio pasivan. Schaub ga je srušio na pod, a nekoliko pokušaja bilo je dovoljno da prva runda, kod sudaca, ode na stranu Amerikanca. 

U drugoj rundi Cro Cop se ohrabrio, a sjajnim udarcem laktom raskrvario je Schaubov nos koji do kraja runde nije prestao krvariti. S obzirom da je Brendan dobio i kazneni bod zbog udarca u potiljak, bilo je izvjesno da će posljednja runda odlučiti o pobjedniku.

Oba borca bila su poprilično umorna, a trenutak nepažnje, odnosno pokušaj high-kicka, Schaub je preduhitrio i iskoristio za kobni kroše. Iako nije 'sjeo' na bradu, očigledno je bio presnažan za Mirka. Sudac je označio kraj borbe samo minutu i 16 sekundi prije njena isteka. 

- Mirko je razlog zbog kojeg sam se počeo baviti ovim sportom. Bio je i večeras jako opasan. Dobio sam još jedno iskustvo, a i lijep poklon za rođendan koji mi je bio jučer - rekao je Schaub odmah nakon borbe. 

Filipović po ugovoru s UFC-em ima za odraditi još jednu borbu, ali veliko je pitanje koliko u hrvatskom borcu još ima motiva. 

Kako god odlučio, Mirko je bio i ostao veliki borac.

Dana White: Ovo je kraj za Mirka

Mirko je doživio peti poraz u devetom meču u UFC-u i ovo će vjerojatno biti kraj za Cro Copa. Predsjednik UFC-a Dana White rekao je kako će raskinuti ugovor s Mirkom.

- Borba je bila odlična. Miro se još uvijek može boriti protiv teškaša koji su veći i snažniji do njega. No ovo je vjerojatno njegov posljednji nastup u UFC-u. Ne vjerujem da će Mirko imati nešto protiv - rekao je White.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • smodri19 21.03.2011.

    Mislim svaka mu čast ali triba je otić ča kad ga je gonzaga nokautira u zadnji par borbi dobija je dobre udarce u glavu nije se za igrat to su bili jedni od ružnijih nokauta za gledat ostaviće mu teške posljedice ako već nije zato Mirko ostavi se pizdarija podučavaj nadolazeće borce možeš ih dosta toga podučit a tebi hvala za sve ovo do sada šta si napravija bija si legenda i ostaćeš

  • user_86545 21.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • fika002 21.03.2011.

    svaka cast mirku,al ipak bi se trebao povući,vrijeme je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare