To je to što me zanima!

Može li Hamilton (pre)stići čak i dosad nedodirljivog Schumija?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lewis Hamilton ima 34 godine i šest naslova svjetskog prvaka u Formuli 1. Iza njega su Fangio sa pet i Prost sa četiri titule, a ispred njega samo najveći, Michael Schumacher, sa sedam osvojenih naslova
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton ima 34 godine i šest naslova svjetskog prvaka u Formuli 1. Šesti trijumf potvrdio je u nedjelju u Americi, u Texasu, na stazi u Austinu. Iza Hamiltona su Fangio sa pet i Prost sa četiri titule, a ispred njega samo najveći - Michael Schumacher, sa sedam osvojenih naslova.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nijemac Schumacher je u karijeri vozio za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes, dvaput je naslov osvajao za Benetton, a pet puta u crvenome 'dresu', za Ferrari.

Britanac Hamilton svjetske je titule osvajao vozeći za McLaren i(li) Mercedes. Ni on, ni Ferrari ne skrivaju međusobnu privlačnost.

- U Mercedesu sam od 13. godine, odanost je jako važna tako da... Moj odlazak iz ovog tima nije baš lako zamisliv, ali: znam da mi crveno dobro stoji! - rekao je Hamilton prije mjesec dana.

Ugovor s Mercedesom ističe mu sljedeće godine pa ako bi Schumachera dostigao (ili: prestigao) vozeći i za Ferrari tj. za tri različite 'scuderije' definitivno bi postao najveći ikad! Uz svo dužno poštovanje prema legendi Ayrtona Senne, čudesnim rezultatima Michaela Schumachera, karizmi škotskog automobilističkog genija Jackieja Stewarta i ostalim kolosalnim pilotima koji su stvarali povijest Formule 1.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Obi-Wan Kenobi 05.11.2019.

    Vjerovatno će dostići Schumachera, ali nikad neće imati respekt navijača F1 kakav Schumi ima.

  • 05.11.2019.

    Definitivno može, iako to nije sa godinama u kojim je Schumacher vozio usporedljivo, ali dobro, broje se titule. Samo nemojte zaboraviti jedno, nitko i nikada nije po mokroj stazi vozio kao veliki Schumacher, obarao je rekorde piste, nitko u njegovo doba mu nije bio ravan, iako je bilo puno konkurencije i daleko interesantnije.

  • globus 05.11.2019.

    Svaka čast Hamiltonu, velik je vozač i to nije uopće sporno. Prava snaga vozača se vidi u odnosu na momčadskog kolegu, a Ham i Schumi su ih redovno šamarali. Da, ima dominantan bolid, ali svi svjetski prvaci su morali imati sjajan bolid za osvajanje naslova. Nitko nikada nije s kantom osvojio naslov. Schumacher će za mene uvijek biti broj 1 bez obzira na brojke LH. U društvu se uvijek kaže "Voziš ko Schumacher", nisam još nikada čuo "Voziš ko Hamilton". Schumi je sinonim za brzinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare