To je to što me zanima!

Mršić: Kao i protiv Slovenije... Opet egal koji je otišao njima

U pojedinim trenucima nismo donosili najbolje odluke, naletjeli smo na momčad koja se dobro kreće u napadu. Uspjeli smo odigrati solidnu utakmicu, ali nedovoljno dobru, rekao je izbornik Mršić
Vidi originalni članak

Ponovno za dlaku. Imali smo sve u svojim rukama, ali na koncu izgubili drugu zaredom. Pomlađena hrvatska košarkaška reprezentacija ostavila je srce na parketu, što ipak nije bilo dovoljno i Finska je u užarenoj atmosferi prepune dvorane u Espoou slavila 77-71.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. nakon dva kola bez bodova.

TRILER U FINSKOJ Mlada Hrvatska ostala na korak do sna: Finska slavila u drami

- Bila je jako teška utakmice, već druga za nas, prvu smo igrali protiv Slovenije, koju smo isto tako izgubili. Moramo podići nivo igre da bolje rješavamo ovakve teške situacije jer jesmo mladi, ali to nam ne može biti izgovor. Imamo vremena do drugog mjeseca da napredujemo i nadam se da se ovakve završnice više neće ponavljati, a ako se i ponove, nadam se da će biti u našu korist - rekao je hrvatski reprezentativac Toni Perković na konferenciji za novinare.

Mršić je koristio svih 12 igrača. Predvodio nas je Bundović sa 16 dok su Perković i Branković dali po 10. Svi reprezentativci uspjeli su postići barem jedan poen pa je u cijeloj situaciji pozitivno što barem igraju kao cjelina, jedni za druge.

NEKI NOVI KLINCI Poraz koji manje boli: Ovi igrači su budućnost naše košarke...

- Odigrali smo sličnu utakmicu kao i protiv Slovenije. Prvo poluvrijeme smo bili blizu, drugo su oni otvorili bolje, ali mi smo uspostavili kontrolu igre i čak uspjeli povesti. Na kraju su dvije ničije lopte, u zadnjim sekundama posjeda Finske, došle u njihove ruke na tri poena, pogodili su dva puta, i to je odlučilo utakmicu - komentirao je Veljko Mršić pa nastavio:

- U pojedinim trenucima nismo donosili najbolje odluke, naletjeli smo na jednu momčad koja se dobro kreće u napadu, igra s dosta intenziteta. Uspjeli smo odigrati solidnu utakmicu, ali nedovoljno dobru. Opet u egal završnici koja je završila na protivničkoj strani - zaključio je izbornik Hrvatske.

Kvalifikacije se nastavljaju u veljači kada će Hrvatska igrati dvije utakmice sa Šveđanima. Prva je na rasporedu 25. veljače, a uzvrat u Švedskoj je tri dana kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Lijepa Naša Domovina Hrvatska 29.11.2021.

    Košarka nam je dotakla dno, kako reprezentativna tako i klupska. Žalosno.

  • MateBan 29.11.2021.

    Finska pobijedila Hrvatsku u košarci😀😀😀😀još malo pa će nas i u nogometu  tako kantati ovi za koje niko nikad nije ni čuja

  • krenica 29.11.2021.

    koga vise hrvatska kosarka zanima,,nemogu se ni na balkanske igre plasirati,,a kako bi mogli na svjetsko ili olimpijadu,,ostale su jos igre,,jadranske igre"ili igre bez granica,,haha,,okanite se vise kosarke,,nema ni cibone vise,,nema ni sibenke ni zadra nista nema vise.

Komentiraj...
Vidi sve komentare