Sport

Komentari 13

Mršić: Kao i protiv Slovenije... Opet egal koji je otišao njima

Mršić: Kao i protiv Slovenije... Opet egal koji je otišao njima

U pojedinim trenucima nismo donosili najbolje odluke, naletjeli smo na momčad koja se dobro kreće u napadu. Uspjeli smo odigrati solidnu utakmicu, ali nedovoljno dobru, rekao je izbornik Mršić

Ponovno za dlaku. Imali smo sve u svojim rukama, ali na koncu izgubili drugu zaredom. Pomlađena hrvatska košarkaška reprezentacija ostavila je srce na parketu, što ipak nije bilo dovoljno i Finska je u užarenoj atmosferi prepune dvorane u Espoou slavila 77-71.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatska je tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. nakon dva kola bez bodova.

- Bila je jako teška utakmice, već druga za nas, prvu smo igrali protiv Slovenije, koju smo isto tako izgubili. Moramo podići nivo igre da bolje rješavamo ovakve teške situacije jer jesmo mladi, ali to nam ne može biti izgovor. Imamo vremena do drugog mjeseca da napredujemo i nadam se da se ovakve završnice više neće ponavljati, a ako se i ponove, nadam se da će biti u našu korist - rekao je hrvatski reprezentativac Toni Perković na konferenciji za novinare.

Mršić je koristio svih 12 igrača. Predvodio nas je Bundović sa 16 dok su Perković i Branković dali po 10. Svi reprezentativci uspjeli su postići barem jedan poen pa je u cijeloj situaciji pozitivno što barem igraju kao cjelina, jedni za druge.- Odigrali smo sličnu utakmicu kao i protiv Slovenije. Prvo poluvrijeme smo bili blizu, drugo su oni otvorili bolje, ali mi smo uspostavili kontrolu igre i čak uspjeli povesti. Na kraju su dvije ničije lopte, u zadnjim sekundama posjeda Finske, došle u njihove ruke na tri poena, pogodili su dva puta, i to je odlučilo utakmicu - komentirao je Veljko Mršić pa nastavio:

- U pojedinim trenucima nismo donosili najbolje odluke, naletjeli smo na jednu momčad koja se dobro kreće u napadu, igra s dosta intenziteta. Uspjeli smo odigrati solidnu utakmicu, ali nedovoljno dobru. Opet u egal završnici koja je završila na protivničkoj strani - zaključio je izbornik Hrvatske.

Kvalifikacije se nastavljaju u veljači kada će Hrvatska igrati dvije utakmice sa Šveđanima. Prva je na rasporedu 25. veljače, a uzvrat u Švedskoj je tri dana kasnije.

Najčitaniji članci