To je to što me zanima!

Mujčin plavima: Nek igraju kao mi '97. i neće biti problema...

HTV 2 , 21 SAT Pola stadiona u Bernu večeras bit će dinamovci, dvojica glavnih igrača rođena su u Švicarskoj, Mario Gavranović i Izet Hajrović. Dinamove legende poručuju: Igrajte ko mi 1997. godine...
Vidi originalni članak

Stadion Hardturm, rujan 1997. Od 16.000 gledatelja polovica je bila u plavom. Na tribinama je bio i Ivan Rakitić s ocem Lukom. Na terenu Cvita, Prosinečki i društvo očitali su lekciju Grashopperu i slavili 5-0.

- Uh, kakva je to utakmica bila. Vrlo se dobro sjećam, sa mnom su bili i sinovi. Ivan je imao devet a Dejan 13 godina. Obojicu sam držao na ramenima kako bi mogli gledati utakmicu. Tad je bilo 5-0 za Dinamo - prisjeća se Luka Rakitić, koji je sinovima bio uzor.

- Svaku utakmicu reprezentacije objesili bismo hrvatske i dinamove zastave po kući. Na toj utakmici, gledajući Dinamo protiv Grasshopera, Ivan je osjetio hrvatstvo - prisjeća se Luka.

Bila je to “modra” rapsodija. Prvi susret u Maksimiru završio je 4-4, a onda se krenulo na uzvrat u Švicarsku.

- Jesmo se bojali uzvrata? Ma čega ćeš se bojati kad imaš prave igrače? Imali smo podršku kao da se igra u Zagrebu - prisjetio se Mario Cvitanović.

No nije krenulo dobro. Edin Mujčin, mozak Dinama, morao je odmah na početku izaći iz igre.

- Nije prošlo ni pet minuta, a ja sam okrenuo lakat. Pao sam na onom neravnom terenu i odmah znao da je gotovo. Odmah je došla hitna, odvezli su me u bolnicu, tako da nisam ni gledao utakmicu. Tek sam kasnije na televiziji vidio kako smo ih razmontirali. Bio sam na telefonskoj liniji s Davorom Bukovinom, on mi je javljao rezultat. Ali tim mojim izlaskom zapravo sam pojačao Dinamo - kaže kroz smijeh Edo.

Tri gola Cvitanovića i dva Prosinečkog bila su dovoljna za jednu od najvećih pobjeda u povijesti. Godinama se pričalo o toj pobjedi u Švicarskoj, čekalo se kad će Dinamo opet u tu sretnu državu...

- Nakon te utakmice pričalo se da ćemo ići, ako se ne varam, na Oktoberfest, takvo nešto. Naravno, ako pobijedimo. I onda je stigla vijest da idemo odmah za Zagreb, morao sam uzeti taksi i pravac aerodrom - kaže Edin Mujčin.

Danas se u Bernu također očekuje navala hrvatskih navijača, ulaznice za gostujući sektor su rasprodane, u klubu je i dalje Marijan Vlak, koji je te godine bio trener. Dva glavna igrača, Hajrović i Gavranović, rođeni su u Švicarskoj i bit će na domaćem terenu.

- Dinamo igra vrlo ozbiljno i uvjeren sam da neće imati problema. Ma samo neka odigraju kao što smo mi 1997. i bit će i njima Švicarska sretna država - poručio je Mujčin.

Slično smatra i bivši Dinamov trener Mario Cvitanović.

- Nisam gledao Young Boyse, ali suvereno su bili prvi i to nešto znači. Dinamo je pokazao da zna igrati na rezultat, vjerojatno će se tako postaviti. Opet, bitno je kako se otvori utakmica. Nama se 1997. super otvorilo i sve je onda išlo u tom smjeru, nisu imali šanse - zaključio je Cvitanović.

Eto, neka i večeras bude tako. Uh, kad bi se ponovila ta lijepa švicarska večer iz rujna 1997. godine.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • ToniMontana 22.08.2018.

    dok su Mamici i njegova banda na vlasti nece biti gledatelja

  • 22.08.2018.

    5,10 koeficijent to se ne propušta

  • komentator__Luka 22.08.2018.

    kalinić - vrsaljko, vida, lovren, strinić - rakitić, modrić - perišić, kramarić, rebić - santini............ovakav bi trebao biti 1. sastav reprezentacije za dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare