Obavijesti

Sport

Komentari 37

Mujčin plavima: Nek igraju kao mi '97. i neće biti problema...

Mujčin plavima: Nek igraju kao mi '97. i neće biti problema...
1

HTV 2 , 21 SAT Pola stadiona u Bernu večeras bit će dinamovci, dvojica glavnih igrača rođena su u Švicarskoj, Mario Gavranović i Izet Hajrović. Dinamove legende poručuju: Igrajte ko mi 1997. godine...

VIDEO

Stadion Hardturm, rujan 1997. Od 16.000 gledatelja polovica je bila u plavom. Na tribinama je bio i Ivan Rakitić s ocem Lukom. Na terenu Cvita, Prosinečki i društvo očitali su lekciju Grashopperu i slavili 5-0.

- Uh, kakva je to utakmica bila. Vrlo se dobro sjećam, sa mnom su bili i sinovi. Ivan je imao devet a Dejan 13 godina. Obojicu sam držao na ramenima kako bi mogli gledati utakmicu. Tad je bilo 5-0 za Dinamo - prisjeća se Luka Rakitić, koji je sinovima bio uzor.

- Svaku utakmicu reprezentacije objesili bismo hrvatske i dinamove zastave po kući. Na toj utakmici, gledajući Dinamo protiv Grasshopera, Ivan je osjetio hrvatstvo - prisjeća se Luka.

Bila je to “modra” rapsodija. Prvi susret u Maksimiru završio je 4-4, a onda se krenulo na uzvrat u Švicarsku.

- Jesmo se bojali uzvrata? Ma čega ćeš se bojati kad imaš prave igrače? Imali smo podršku kao da se igra u Zagrebu - prisjetio se Mario Cvitanović.

No nije krenulo dobro. Edin Mujčin, mozak Dinama, morao je odmah na početku izaći iz igre.

- Nije prošlo ni pet minuta, a ja sam okrenuo lakat. Pao sam na onom neravnom terenu i odmah znao da je gotovo. Odmah je došla hitna, odvezli su me u bolnicu, tako da nisam ni gledao utakmicu. Tek sam kasnije na televiziji vidio kako smo ih razmontirali. Bio sam na telefonskoj liniji s Davorom Bukovinom, on mi je javljao rezultat. Ali tim mojim izlaskom zapravo sam pojačao Dinamo - kaže kroz smijeh Edo.

Tri gola Cvitanovića i dva Prosinečkog bila su dovoljna za jednu od najvećih pobjeda u povijesti. Godinama se pričalo o toj pobjedi u Švicarskoj, čekalo se kad će Dinamo opet u tu sretnu državu...

- Nakon te utakmice pričalo se da ćemo ići, ako se ne varam, na Oktoberfest, takvo nešto. Naravno, ako pobijedimo. I onda je stigla vijest da idemo odmah za Zagreb, morao sam uzeti taksi i pravac aerodrom - kaže Edin Mujčin.

Danas se u Bernu također očekuje navala hrvatskih navijača, ulaznice za gostujući sektor su rasprodane, u klubu je i dalje Marijan Vlak, koji je te godine bio trener. Dva glavna igrača, Hajrović i Gavranović, rođeni su u Švicarskoj i bit će na domaćem terenu.

- Dinamo igra vrlo ozbiljno i uvjeren sam da neće imati problema. Ma samo neka odigraju kao što smo mi 1997. i bit će i njima Švicarska sretna država - poručio je Mujčin.

Slično smatra i bivši Dinamov trener Mario Cvitanović.

- Nisam gledao Young Boyse, ali suvereno su bili prvi i to nešto znači. Dinamo je pokazao da zna igrati na rezultat, vjerojatno će se tako postaviti. Opet, bitno je kako se otvori utakmica. Nama se 1997. super otvorilo i sve je onda išlo u tom smjeru, nisu imali šanse - zaključio je Cvitanović.

Eto, neka i večeras bude tako. Uh, kad bi se ponovila ta lijepa švicarska večer iz rujna 1997. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica