To je to što me zanima!

Mulaomerović i službeno novi izbornik, ostaje voditi Cedevitu

Novoizabrani izbornik bivši je hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020.
Vidi originalni članak

Na sjednici upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koja se održala proteklog vikenda, za izbornika muške seniorske reprezentacije imenovan je Damir Mulaomerović (47).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Podsjetimo, sada već bivši izbornik Veljko Mršić i savez su sporazumno prekinuli suradnju jer je Mršić odlučio prihvatiti ponudu španjolskog Breogána. Prema pravilima ACB lige trener momčadi koja igra španjolsku ligu ne može u isto vrijeme biti i izbornik neke reprezentacije, što automatski znači da je preuzimanjem osmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Mršić prestao biti izbornik.

Njegov nasljednik Damir Mulaomerović bio je dio stručnog stožera reprezentacije te usko surađivao s Mršićem.

Novoizabrani izbornik bivši je hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu  u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu. Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu. Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare