To je to što me zanima!

Na mjestu gdje je Mate Parlov završio karijeru Hrgović kreće u pohod na tron! Obećali su mu...

Zapravo je najveći (jedini?) dobitak 14. Filipove pobjede činjenica da se predstavio američkom tržištu. Nije priredio tysonovski spektakl, furyjevski vatromet, tehniku kao Usik, šou poput Wildera i Babića. Ali tu je. I čeka
Vidi originalni članak

Koliko vrijedi riječ u boksačkom svijetu?

- Želim Hrgovića, jedva čekam borbu, razbit ću ga - slao je poruke prije nekoliko mjeseci Michael Hunter.

- Filip će se ubrzo, možda već iduće godine boriti za svjetski naslov. On je budući svjetski prvak - titrali su mu promotori.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogađate, nije se dogodilo. Sad je, pak, Eddie Hearn, Don King ovog doba, uoči Filipove borbe s Emirom Ahmatovićem gledao Hrgovića u oči i zborio:

- Ako pobijediš, iduća ti je borba za obaveznog izazivača prvaka po IBF-u!

Nedostajalo je samo ono "majke mi". A godine idu, stiže 15. profesionalna borba, ni jedan suparnik nije ni ugrozio Hrgovićevu pobjedu, a on na rang listi pada. Bio je 13. teškaš svijeta, sad je 37. I neće mu pobjeda nad Emirom Ahmatovićem nešto podići rejting.

U BOKSAČKOJ MEKI Hrgović triput rušio Ahmatovića i pobijedio nokautom u 3. rundi

- Ti si najjači promotor na svijetu, daj mi pravog suparnika! Spreman sam! - rekao je Hrgović Hearnu.

I ušao u ring i odradio još jednu "letvu". A od sve spremnosti o kojoj već mjesecima govori vidjeli smo jedino da je spreman - čekati.

DOSTA MU JE ČEKANJA Hrgović Hearnu: Što se događa? Najbolji si svjetski promotor, nađi mi više pravog suparnika

Zapravo je najveći (jedini?) dobitak 14. Filipove pobjede činjenica da se predstavio američkom tržištu, podsjetio i Amerikance da je tu, željan borbe za pojas. Ne, nije priredio tysonovski spektakl, furyjevski vatromet, tehniku kao Usik, šou poput Wildera. Ako hoćete i poput Alena Babića. I u dvorani kapaciteta 17.000 mjesta bio je druga od šest borbi, daleko od naslovne, dok su lukavo raspoređena svjetla prikrivala prazninu tribina.

No, Hrgović je tek drugi Hrvat koji se borio u boksačkoj Meki Las Vegasu. U dvorani koja pamti okršaje Tysona i Holyfielda, Mayweathera i De La Hoye, Furyja i Wildera... Bio je ondje prije 41 godine i Mate Parlov. Kao poznati šampion, u borbi za WBC-ov pojas svjetskog prvaka u cruiser kategoriji izgubio je od Marvina Camela i završio karijeru.

Je li Filip Hrgović u istoj dvorani krenuo u ozbiljne borbe i pohod na tron? Ili riječ, obećanje, u boksačkom svijetu ne znači - baš ništa?

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Ja sam BvB09 06.12.2021.

    A koliko ovdje u komentarima jaki teskasa i znalaca ima,a Hrvatska samo na Hrgovicu kao teskasu. Pa gdjeste momci sto ne pokazete to svoje znanje i kvalitetu?

  • x00x 05.12.2021.

    Nije priredio tysonovski spektakl, furyjevski vatromet, tehniku kao Usik, šou poput Wildera i Babića --- sto je onda priredio?

  • 05.12.2021.

    Kako će ovog kamenjarka nabit netko ubrzo . A njega uvjerili da je kvalitetom za prvaka . -😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare