Sport

Komentari 19

Hrgović Hearnu: Što se događa? Najbolji si svjetski promotor, nađi mi više pravog suparnika

Hrgović Hearnu: Što se događa? Najbolji si svjetski promotor, nađi mi više pravog suparnika

Filip će se pokazati u Las Vegasu, boksačkoj Meki, dvorani sa 17.000 mjesta, gdje su se borili Tyson i Holyfield, Fury i Wilder, Mayweather... Koeficijent na Hrgovićevu pobjedu je od 1,01 do 1,03

Koliko god promjena protivnika u zadnji čas bila neugodna, nije sve tako crno za Filipa Hrgovića (29, 13-0). Naime, njemački borac rođen u Srbiji Emir Ahmatović (34, 10-0) bolje je rangiran nego nesuđeni suparnik Scott Alexander (32, 16-4), koji se teže ozlijedio pripremajući se za meč.

Naravno, slaba je to utjeha Filipu, koji dvije godine nije imao pravi meč, suparnika koji će ga testirati. Zato je i on pao najniže na Boxrecovoj ljestvici teškaša nakon 2019. godine i tek je 37. teškaš svijeta. Ahmatović je 119., a Hrga je prije dvije godine bio 13. i kucao je na vrata topa 10.

Zato je i na konferenciji za medije uoči meča u Las Vegasu u noći na nedjelju (oko 2 sata) pokazao da mu je dosta!

Promotor Eddie Hearn obećao mu je da će, ako pobijedi u nedjelju, idući meč biti eliminacijski za prvog izazivača prvaka po IBF-u.

- Ne razumijem što se događa. Ti si najveći promotor na svijetu i nadam se da ćeš mi pronaći pravog suparnika. Jedva čekam velike borbe i spreman sam za svakoga. Znam da imam kvalitetu postati najbolji boksač na svijetu - obratio se Filip Hearnu.

Uoči odlaska u SAD, u Zagrebu je naglasio kako mu ubrzo ističe ugovor s promotorskom kućom Sauerland i da je možda baš to razlog što mu ne dogovaraju jače suparnike.

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera

- Ja takve protivnike prozivam mjesecima i godinama, razgovaram sa svojim promotorom u tom smjeru. Ali zbog toga kako ovaj biznis funkcionira, zbog neke politike nije došlo do mečeva koje bih htio i za koje sam spreman. Iduće godine istječe mi ugovor s Teamom Sauerland, puno je tu stvari koje ne znate, koje su u pozadini. Biste li ulagali u boksača za kojega znate da vam odlazi? Možda je u tome problem, možda je tu više nekih biznis stvari. Ali ne bih ulazio u detalje - rekao je tada, a Nisse Sauerland ponavlja:

- Baš je bilo frustrirajuće razdoblje za Filipa, ta cijela situacija s IBF-om. Prošli smo 15 najboljih boraca s liste izazivača mislim dvaput i nitko ne želi borbu s Filipom. Iduće godine netko će se s njim morati boriti za prvog izazivača i vjerujem da je Hrgović budući svjetski prvak i da će 2022. biti Filipova godina.

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera

Dotad mu je na putu Ahmatović, koji je rekao:

- Prošli tjedan ponudili su mi borbu i naravno da sam prihvatio. Dvije godine želim borbu protiv Filipa Hrgovića. Imam više iskustva, a sa 160 borbi u amaterskoj karijeri i broncom s Europskog prvenstva, vjerujem da sam jedan od najboljih boksača na svijetu. Bit ću veliko iskušenje za Filipa.

Hrga mora pobijediti, iako tom pobjedom neće puno dobiti. Ako ništa, pokazat će se u Las Vegasu, boksačkoj Meki, dvorani sa 17.000 mjesta, gdje su se održali neki od kultnih mečeva poput Tyson - Holyfield, Fury - Wilder, najveće Mayweatherove borbe...

Zagreb: Filip Hrgović uoči borbe protiv Scotta Alexandera

Koeficijent na Hrgovićevu pobjedu je od 1,01 do 1,03, u kladionicama koje su odlučile počastiti svoje klijente. Na Ahmatovića je između 13 i 20.

Najčitaniji članci