Sport

Komentari 177

Hrgović triput rušio Ahmatovića i pobijedio nokautom u 3. rundi

Hrgović triput rušio Ahmatovića i pobijedio nokautom u 3. rundi

Sad su na redu promotori Hearn i Sauerland, da Hrgi omoguće borbu za obaveznog izazivača prvaka. Četrnaest je pobjeda iza Hrgovića, dosta je više tih radonjića i ahmatovića, vrijeme je za pravi meč! Filip je spreman!

Lako, rutinski, baš kao što se očekivalo Filip Hrgović došao je do 14. pobjede u profesionalnoj karijeri. Emir Ahmatović nije mu bio dorastao suparnik, iako mu je ovo noćas u Las Vegasu bio prvi poraz u karijeri, u 11. borbi.

Jedva su mu našli protivnika, a kako se meč bližio uslijedio je novi udarac - Scott Alexander se ozlijedio i bio je primoran otkazati meč. No, Filip Hrgović je brzo i uspješno dobio zamjenskog protivnika pa je u velebnoj MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu boksao protiv njemačko-srpskog boksača Emira Ahmatovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pobijedio je rutinski, nakon ispitivanja snaga u prvoj rundi, gdje je Filip također zauzeo sredinu ringa i dominirao, ali suparnik je pokazao da se ne boji i da se želi boriti, u narednih tri i pol minute bila je to jednosmjerna ulica. Dva nokdauna u drugoj rundi i završni treći nakon pola minute treće runde. U tom vremenu 37 pogođenih udaraca u Emirovu glavu ili tijelo. Sasvim dovoljno...

Filipova je borba bila druga na priredbi, a nakon nje su još četiri. Hrgović je u ring ušao fokusiran, kao i uvijek, uz taktove "Geni kameni".

1. runda

Filip je krenuo autoritativno, zauzeo sredinu ringa, ali suparnik ga se ne boji i gađao je udarcima u tijelo. Uzdrmao ga je Hrga lagano sredinom runde, ali ispucao je i Ahmatović jednu seriju. Krajem runde počeo je Emir tražiti klinč...

Nije Hrgović dominirao kako se očekivalo...

2. runda

Hrgović je navalio, ali Emir se ne da i udara kontre, pokušava se približiti. Minutu i 20 sekundi prije kraja Filip ga je uzdrmao, a 52 sekunde prije kraja Nijemac se našao na koljenima. Nokdaun!

I deset sekundi prije kraja još jedan nokdaun! Dvaput je sudac brojao Ahmatoviću, meč se bliži kraju...

3. runda

Nakon prve serije Filipove, nakon 30 sekundi treće runde sudac je prekinuo borbu! Nova pobjeda Hrgovića nokautom!

Hrga je treći put u karijeri boksao na američkom tlu, ali po prvi puta u boksačkoj Meki u kojoj su se odvili neki od najpoznatijih mečeva u povijesti sporta.

Kao amater je Ahmatović osvojio nekoliko svjetskih medalja, a ove je godine u Beogradu postao i svjetski prvak po GBU (Global Boxing Union) verziji. U profesionalnoj karijeri još nije poražen, ali boksao je protiv boraca s daleko lošijim renomeom od Hrgovićevog, kao i s negativnim skorovima.

Prije osam godina je slavio je protiv prošlog Hrginog protivnika Marka Radonjića u trećem kolu na AIBA svjetskom boksačkom prvenstvu. No, njemačko-srpski borac meč je prihvatio samo četiri dana prije održavanja. I nije izdržao Filipove nalete.

Sad su na redu promotori Eddie Hearn i Kalle Sauerland, da Hrgi omoguće borbu za obaveznog izazivača prvaka po IBF-u.

Četrnaest je sigurnih, uvjerljivih pobjeda iza Hrgovića, dosta je više tih radonjića i ahmatovića, vrijeme je za pravi meč! Filip je spreman!

Najčitaniji članci