To je to što me zanima!

Na Poljud se sprema više od 30.000 ljudi, a Božinović kaže: Ništa nije u koliziji s odlukom

Gledatelji dvoranskih sportova odsad će morati nositi maske bez obzira na covid potvrdu, a na otvorenom se utakmice više ne mogu održavati s do 100 gledatelja bez potvrde. Navijači na utakmici s Rusijom nisu upitni
Vidi originalni članak

Nogometna utakmica Hrvatske i Rusije 14. studenoga na splitskom Poljudu budi pozornost ne samo zbog važnosti, jer bi trebala biti ključna u borbi "vatrenih" za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru (pod pretpostavkom da prije toga pobijede Maltu), nego i u kontekstu nove epidemiološke situacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Gužva za testiranje prije utakmice protiv Slovenije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska drugi dan zaredom bilježi rekordni broj novozaraženih korona virusom. Nakon 6310 pozitivnih slučajeva u četvrtak, u petak je brojka narasla na 6932 nova slučaja. 

Utakmica na Poljudu rasprodana je, na tribinama bi se trebalo naći 33.000 ljudi, a ulazak je dozvoljen samo uz važeću covid potvrdu. Svim gledateljima koji nisu cijepljeni ili preboljeli HNS će osigurati brzo antigensko testiranje.

ANKETA: 'VATRENI' LOVE KATAR Poljud je rasprodan za utakmicu godine! Najveći navijački korteo kreće s rive u čast Grada heroja

Osim toga, za utakmicu protiv Rusije na Poljudu navijačke skupine najavile su veliki korteo od Splitske rive koji bi počeo u 12.30, kažu, najveći u povijesti s 20.000 do 30.000 ljudi, u čast 30 godina pada Vukovara.

- Svi gledatelji na nogometnim utakmicama moraju imati covid potvrde, nogometne utakmice igraju se na otvorenom, ne vidim da je tu išta u koliziji s ovom odlukom - rekao je šef nacionalnog stožera Davor Božinović.

NOVA PRAVILA Ovo su sve nove korona mjere

Prema novoj odluci nacionalnog stožera, na svim sportskim natjecanjima na zatvorenom gledatelji će morati nositi maske i ulazak će biti dozvoljen samo ljudima s covid potvrdama, dok maske na utakmicama na otvorenom nisu obvezne.

No na otvorenom više neće biti mogućnosti organizacije utakmice s do 100 gledatelja bez covid potvrde, već će je morati imati svi koji dolaze na utakmicu, neovisno o broju gledatelja.

Uvjet za ulazak na bazene i u teretane zasad još nije posjedovanje važeće covid potvrde, ali ona će postati obvezna od 15. studenog ako se epidemiološka situacija nastavi pogoršavati, rekli su u nacionalnom stožeru.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • škorpion1980 05.11.2021.

    Cirkus Colorado 25 dio

  • Plava_Ljubljana. Dinamo 05.11.2021.

    Svaka čast vama Hrvatima ovako se voli svoju zemlju. Pun stadion usprkos coroni, vidim da ste shvatili da je sve LAŽ. Nadam se vašoj pobjedi protiv Rusa.

  • 7vuk777 05.11.2021.

    torcida i torcida,rusi pobjeđuju uz igranje lijaje,pasalić,vlasića još se nadam da brani kalinić,igra bijuk,ljubičić ma 1-3 moja prognoza,jedino ako poćne sa 2-0 kako kaže bebek imamo sansi idemo sa torcidom do ispadanja,hebes rezultate bitan je dišpet i dalmatinski ponos hžv i hžv

Komentiraj...
Vidi sve komentare