To je to što me zanima!

Na Poljudu preslaguju kockice svlačionice, ali im baš i ne ide...

One najbolje, poput Anasa Sharbinija, Vukušića, Blaževića, Limu... moraju prodati, ne bi li pokrpali rupe u proračunu. Ah. Sharbini, Gabrić i Kukoč bi navodno u Rijeku
Vidi originalni članak

Započelo je preslagivanje kockica u Hajdukovoj svlačionici, predsjednik Hrvoje Maleš, sportski direktor Milo Nižetić i trener Mišo Krstičević pokušavaju složiti momčad za iduću sezonu. I nije da im baš posao ide od ruke, koga god se dotaknu, otvori se problem. Naravno, uglavnom financijski.

One najbolje, poput Anasa Sharbinija, Vukušića, Blaževića, Limu... moraju prodati, ne bi li pokrpali rupe u proračunu. Ahmad Sharbini, Gabrić i Kukoč bi navodno u Rijeku, što Hajduku odgovara jer se žele riješiti njihovih ugovora, kao i ugovora Jamesa, Vukovića....

Stariji igrači poput Andrića i Neretljaka... teško da će ostati pod ponuđenim, bitno smanjenim uvjetima.

- A 'ko će pametan pregovarati i pristati na novi ugovor, kad im ni stari nije isplaćen – kazao nam je jedan od menadžera, koji je posljednjih dana pohodio drugi kat Poljuda.

Veliko je pitanje što će odlučiti oni koji su do jučer bili na posudbama. Jer, Lovre Kalinić se dokazao u Karlovcu i ima vrlo konkretnu ponudu Rijeke, koja navodno nudi Hajduku 200.000 eura odštete. Mirko Oremuš je s Hapoelom iz Tel Aviva osvojio Kup i Izraelci će po svemu sudeći otkupiti njegov ugovor. Dinko Trebotić je zadovoljio u Zagrebu i nema se namjeru vratiti kako bi opet grijao klupu, kao ni Mario Tičinović... A garancije da će igrati nema.

Što se tiče pojačanja, Hajduk je bacio udicu prema Belleu i Miliću iz Pule, no obojica imaju konkretne i povoljnije inozemne ponude.

Hajduk nekolicini prvoligaških igrača nudio dolazak na probu, no većina ih je ponude odbila, Hajduk nažalost više nije toliko atraktivna destinacija pa će Hajduk morati posegnuti za onima koji bi došli besplatno, poput mladog Albanca Arlinda Bashe iz Vllaznimija ili onima koji bi došli bez odštete, poput ofenzivnih veznjaka Avdije Vrsajevića iz Čelika i Sajida Huseinovića iz Sarajeva, koje je skaut Hajduka Vik Lalić gledao u posljednjih mjesec dana.

No kako god se kockice posložile, uvijek nedostaje novaca. Zato svi sa zebnjom iščekuju sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj bi Hajduku trebao biti odobren kredit od 60 milijuna kuna. U protivnom, slijedeće godine na Poljudu će navijači gledati juniore u borbi za opstanak.

U Narodnim novinama objavljen je poziv bankama na javno nadmetanje za jednogodišnji kredit Hajduku. Splićani žele podignuti 60 milijuna kuna kredita, troškovi se procjenjuju na 3 milijuna kuna, a vratili bi ga uz pripadajuće kamate, jednokratno u roku od godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Strle 17.05.2012.

    Osobno mislim da nije baš sve tako crno jer novinari sve prenapuhuju ali očito je, a to i slijepac vidi da se Hajduku loše piše...Šteta što nemamo jak Hajduk, jer uz Dinamo, Rijeku, Slaven,Split... bila bi to kakva takva liga, a ovako prvak se zna već ujesen, te za slijedeće 2 godine...Mamić jest govno ali nije kriv za situaciju u Hajduku,sami ste si krivi Hajdukovci, previše ljudi(sumnjive prošlosti i morala) je uložilo u klub vlastitih sredstava i svaki vuće na svoju stranu i ubacuje svoje kvazi igrače!Tako da mladi perspektivni igrač niti ne može dobiti priliku jer se ubaci "panj"tamo nekog Andabaka i njemu sličnih...jer nitko nije kupio dionice Hajduka jer ga voli nego da udvostruči uloženo...Dinamovac sam ali jako mi je žao Hajduka...Spas je jedino strani kapital i jedan gazda !

  • Dark_Templar 16.05.2012.

    Hajduk je klub u privatnom vlasništvu. Split je u vlasničkoj strukturi samo zato jer klub nije mogao ispuniti svoje obveze prema gradu pa je dug pretvoren u dionice. Da to nije učinjeno klub bi već davno otišao u stečaj, a to znači županijska liga. Iako formalno suvlasnik, skupština grada Splita ne bi smjela biti žirant za kredit privatnom klubu jer garantira novcem poreznih obveznika i istovremeno šalje opasna politička poruka. Ako Hajduk neće moći vratiti posuđena sredstva, a za očekivati je da će tako i biti jer je do sada i bilo tako, grad bi morao platiti ceh. Grad Split je bremenit problemima - privreda uglavnom ne radi ili je na aparatima i svaka kuna poreznog novca potrebna je drugdje. Problemom Hajduka bave se jedino mediji jer su svi ostali od njega digli ruke. Nitko s čelništvom kluba ne želi sjesti za isti stol jer neznaju tko je ozvučen, igrači bježe iz kluba jer nisu plačeni, na probu ne želi doći niti igrači koje u Hajduku ne bi ni pogledali da su "bolja vremena". Iz kluba će pobjeći i igrači pod ugovorom kroz proces arbitraže jer im nisu ispunjeni uvjeti iz ugovora pa Hajduk neće imati koga prodati i time podmiriti dug. Bojim se da su za Hajduk nastupili crni dani. Jedini im je spas da se opet pojavi neki novi "ministar Primorac" s telefonskom slušalicom u ruci.

  • LoVe_hOuSe 16.05.2012.

    Navijac sam Dinama...ali dok ne bude pravog Hajduka nece bit ni normalne nase lige...jer ako cemo iskreno jedino ta dva kluba imaju kakvu takvu povjest u europi..i kod nas kao vodeci klubovi..i postavit ligu od 8 klubova koji ce moci financirati igrace i imati kako takve uvjete..Hajduuk ima potencijala da svoje klince kao i Dinamo da mogu lako konkurirati nasom ligom...ako nije u nasim juniorima spas za nas nogomet u cemu je onda..dovodjenju stranaca !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare