Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Na Poljudu preslaguju kockice svlačionice, ali im baš i ne ide...

One najbolje, poput Anasa Sharbinija, Vukušića, Blaževića, Limu... moraju prodati, ne bi li pokrpali rupe u proračunu. Ah. Sharbini, Gabrić i Kukoč bi navodno u Rijeku

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
44 komentara

Započelo je preslagivanje kockica u Hajdukovoj svlačionici, predsjednik Hrvoje Maleš, sportski direktor Milo Nižetić i trener Mišo Krstičević pokušavaju složiti momčad za iduću sezonu. I nije da im baš posao ide od ruke, koga god se dotaknu, otvori se problem. Naravno, uglavnom financijski.

One najbolje, poput Anasa Sharbinija, Vukušića, Blaževića, Limu... moraju prodati, ne bi li pokrpali rupe u proračunu. Ahmad Sharbini, Gabrić i Kukoč bi navodno u Rijeku, što Hajduku odgovara jer se žele riješiti njihovih ugovora, kao i ugovora Jamesa, Vukovića....

Stariji igrači poput Andrića i Neretljaka... teško da će ostati pod ponuđenim, bitno smanjenim uvjetima.

- A 'ko će pametan pregovarati i pristati na novi ugovor, kad im ni stari nije isplaćen – kazao nam je jedan od menadžera, koji je posljednjih dana pohodio drugi kat Poljuda.

Veliko je pitanje što će odlučiti oni koji su do jučer bili na posudbama. Jer, Lovre Kalinić se dokazao u Karlovcu i ima vrlo konkretnu ponudu Rijeke, koja navodno nudi Hajduku 200.000 eura odštete. Mirko Oremuš je s Hapoelom iz Tel Aviva osvojio Kup i Izraelci će po svemu sudeći otkupiti njegov ugovor. Dinko Trebotić je zadovoljio u Zagrebu i nema se namjeru vratiti kako bi opet grijao klupu, kao ni Mario Tičinović... A garancije da će igrati nema.

Što se tiče pojačanja, Hajduk je bacio udicu prema Belleu i Miliću iz Pule, no obojica imaju konkretne i povoljnije inozemne ponude.

Hajduk nekolicini prvoligaških igrača nudio dolazak na probu, no većina ih je ponude odbila, Hajduk nažalost više nije toliko atraktivna destinacija pa će Hajduk morati posegnuti za onima koji bi došli besplatno, poput mladog Albanca Arlinda Bashe iz Vllaznimija ili onima koji bi došli bez odštete, poput ofenzivnih veznjaka Avdije Vrsajevića iz Čelika i Sajida Huseinovića iz Sarajeva, koje je skaut Hajduka Vik Lalić gledao u posljednjih mjesec dana.

No kako god se kockice posložile, uvijek nedostaje novaca. Zato svi sa zebnjom iščekuju sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj bi Hajduku trebao biti odobren kredit od 60 milijuna kuna. U protivnom, slijedeće godine na Poljudu će navijači gledati juniore u borbi za opstanak.

U Narodnim novinama objavljen je poziv bankama na javno nadmetanje za jednogodišnji kredit Hajduku. Splićani žele podignuti 60 milijuna kuna kredita, troškovi se procjenjuju na 3 milijuna kuna, a vratili bi ga uz pripadajuće kamate, jednokratno u roku od godinu dana.

Naši partneri pišu
Message