To je to što me zanima!

Na rubu nogometa: Ritualno su zaklali ovcu prije utakmice!

Nevjerojatan prizor nogometaši Rada dugo neće izbrisati iz glave. Na gostovanju u Turskoj igrači Sivasspora su se molili dok su ovcu na terenu ritualno žrtvovali
Vidi originalni članak

Nogometaši srpskog Rada teško će zaboraviti gostovanje protiv Sivasspora prijateljskoj utakmici u Turskoj u subotu.

Gostujućoj momčadi vjerojatno još nije jasno što se dogodilo nakon što su domaći igrači održali ritual tipičan za islamske zemlje.

Prije početka samog susreta domaćini su na teren doveli ovcu što je naišlo na opće odobravanje navijača Sivasspora.

Zatim je jedan od 'mesara' izvadio nož i ritualno zaklao životinju dok su igrači stajali i molili se nad njom. Nakon što su ovcu razrezali, uzeli su krv za sreću i potrčali prema sredini terena kao da se radi o sasvim normalnoj stvari.

Janjeća im je krv očito donijela sreću jer su Radovce svladali 4-1, ali vjerojatno šokirani gosti nisu imali koncentracije za igru nakon što su svjedočili činu kojem sigurno nije mjesto na nogometnom terenu.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • jdn 10.08.2011.

    Nisu oni slucajno ovcu zaklali prije utakmice,neka srbi vide sto se radi,mogli su je jos nabiti na kolac pa nositi okolo po tribinama da ne zamre tradicija sa balkana. Coban tjera ovcice ,oriti ce se i po maximiru jos malo. Ovi iz splita bi mogli rezati ribe,a licani volove.Odlican primjer turisticke ponude,nesto orginalno.Uz reklamu, dragi nasi gosti veceras je utakmica a prije toga klanje.

  • zax 09.08.2011.

    dali su poslije janje okrenuli na raznju i ponijeli malo domace sljive.... nebi se zalili

  • amsterdam110 09.08.2011.

    tko im je dozvolio da unesu oruzje na teren ,ipak je to noz

Komentiraj...
Vidi sve komentare