To je to što me zanima!

Na štakama zabio škaricama! Paranogometaš lovi 'Puškaša'

Marcin Oleksy je paranogometaš iz Poljske koji je u dobi od 23 godine, radeći kao cestovni radnik, doživio tešku nesreću, a 12 godina kasnije mogao bi postati prvi paranogometaš s 'Puškašom'
Vidi originalni članak

Na dodjeli Fifine nagrade "The Best" mogli bismo svjedočiti povijesnom trenutku. Naime, nagrada za najljepši gol (Puskas Award) mogla bi premijerno završiti u rukama - paranogometaša!

Dimitri Payet i Richarlison etablirani su svjetski nogometaši koji su zabili prekrasne golove, ali neće biti čudno ako 'Puškaša' osvoji Marcin Oleksy (35), paranogometaš koji je igrajući na štakama, zabio 'škaricama'. 

Tko je Marcin Oleksy?

Marcin Oleksy je paranogometaš iz Poljske koji je u dobi od 23 godine, radeći kao cestovni radnik, doživio tešku nesreću. Naime, težak stroj pao mu je na noge zbog čega su mu doktori morali amputirati donji ekstremitet.

Danas, 12 godina kasnije, mogao bi postati prvi paranogometaš za mladu, ali prestižnu Fifinu nagradu. Ranije je Oleksy bio golman lokalnog kluba, a nakon što se 2019. vratio sportu, našao si je novo mjesto u prilagođenom nogometu. Prošle godine Oleksy je nastupio i na SP-u paranogometaš i došao do osmine finale gdje su Brazilci izbacili Poljake.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare