To je to što me zanima!

Načelnik: Belichick je faca i bit će počasni mještanin Draganića

Bill Belichick (66), najveći trener u povijesti američkog nogometa, podrijetlom je iz Draganića. Njegov djed Ivan Biličić i baka Marija Barković emigrirali su 1897. iz Draganića u gradić Monessen u Pennsylvaniji
Vidi originalni članak

Ne samo da su mještani Draganića ponosni na 'svoga' Billa Belichicka, nego su mu spremni ukazati veliku čast. Patriotsi su pobijedili Ramse 13-3 i osvojili Super Bowl. Patriotse je vodio Bill Belichick, koji je postao najstariji trener u povijesti NFL-a koji je osvojio naslov, a sad ih ima osam, šest ih je osvojio kao glavni trener.

William Stephen Belichick (66), najveći trener u povijesti američkog nogometa, podrijetlom je iz Draganića. Njegov djed Ivan Biličić i baka Marija Barković emigrirali su 1897. iz Draganića u gradić Monessen u Pennsylvaniji

 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ponosan na mjesto iz kojeg potječe

Bill im je toliko ušao pod kožu da će u malom mjestu odakle se njegov djed uputio 'preko bare' dobiti posebnu titulu.

MADE IN DRAGANIĆ Biličići iz Draganića: Bill nam je obećao da će nas doći vidjeti

- Billa ćemo predložiti za počasnog mještanina Draganića. Jako je puno doprinio promociji našeg malog mjesta, a i on sam ne skriva da je ponosan na mjesto iz kojeg dolazi - rekao nam je Stjepan Bencetić, načelnik općine Draganić.

Kako ima previše posla, Stjepan je morao rano u krevet te nije gledao budućeg počasnog "draganićevca" no to ga nije spriječilo da ne pokuša, a što drugo, nego doći do Billa.

- Već smo ranije pokušavali uspostaviti neki kontakt no negdje je zapelo. Evo, sad smo upravo dobili novi kontakt i odmah krećemo u realizaciju. Što ćemo mu reći? Pa prije svega ćemo mu čestitati na Super Bowlu, a onda ćemo ga i obavijestiti da će postati počasni mještanin Draganića. Naravno, pozvat ćemo ga da dođe u Hrvatsku da vidi mjesto odakle su njegovi te da zajedno porazgovaramo o mnogim stvarima koje nas vežu - rekao je Stjepan, te dodao da ozbiljno razmišlja uvrstiti Draganić na međunarodnu kartu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bill je velika faca

- U Americi je Bill velika faca, pa zašto ne bismo iskoristili njegovu popularnost da malo populariziramo Draganić. Da privučemo američke turiste. Sigurni smo da ima onih koji bi željeli vidjeti kuću u kojoj su Billovi preci rođeni, gdje su živjeli i radili. Krenuli su od ničega, a danas je Bill najveća faca u Americi - rekao je načelnik Draganića dodavši da su svi navijali za Patriotse.

BOMBA U 56. GODINI Tko je ljepotica koja je zarobila srce velikog Billa Belichicka?

Navodno, znate kako to ide u Hrvatskoj, uvijek su iz susjednog sela malo jalni pa smo čuli da su neki navijali i za Ramse.

- Hahaha, mislim da nisu, ovdje smo ipak svi kao jedan i navijamo za Patriotse - rekao je Bencetić.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • spirit lamp 06.02.2019.

    Znaci Hrvat ostaje Hrvat cak i ako je tamo negdje od sedmog koljena a Zidovi i Romi ne mogu biti Hrvati cak i ako su ovdje 200 godina.......

  • 05.02.2019.

    U tiskanom izdanju autorima se potkrala jedna nedopustiva greška...ono u što nismo sigurni, treba provjeriti! Pittsburgh (onaj o kojemu je ovdje riječ) je u Pennsylvaniji a ne u Minnesoti

  • nikolalaaa 05.02.2019.

    Privući turiste? Pa 80% Hrvata ne zna za to mjesto a oni bi turizam razvijali..

Komentiraj...
Vidi sve komentare