To je to što me zanima!

Nadal: Koliko Gojo ima godina? Mogao bi biti baš dobar igrač...

Rafael Nadal je prije dvije godine u Davis Cupu trebao igrati protiv Borne Ćorića koji je nastup otkazao zbog iscrpljenosti. I onda je zaigrao protiv Borne Goje kojeg je svladao 6-4, 6-3...
Vidi originalni članak

Najbolji španjolski tenisač Rafael Nadal je prije dvije godine poručio kako Borna Gojo ima šanse postati dobar igrač, što je 23-godišnji Splićanin potvrdio ovaj tjedan.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tada najbolji igrač svijeta Nadal je 2019. godine trebao igrati u Madridu protiv Borne Čorića u Davis Cupu, no nakon što je Čorić otkazao zbog bolova i iscrpljenosti, na teren je morao izaći 280. igrač svijeta Borna Gojo.

- Nisam se uoči meča posebno fokusirao na njega, ovdje uostalom nije riječ da igraš protiv određenog igrača - rekao je tada Nadal, upitan kako mu je bilo igrati protiv potpuno nepoznatog igrača.

Nadal je pobijedio 6-4, 6-3, ali nije očekivao tako žestok otpor Goje.

- Igrao je dobro. Ima odličan servis. Napravio sam neke greške koje je iskoristio - rekao je tada 33-godišnji Španjolac na konferenciji za medije u Madridu.

- Koliko on (Gojo) ima godina? Samo 21? Uh, ima šanse postati dobar igrač. Ima servis i udarac - izjavio je Nadal, peterostruki osvajač Davis Cupa.

Taj meč igran u "Čarobnoj kutiji" (Caja mágica), dvorani na jugu Madrida, usmjerio je kasnije Goju prema ovotjednim pobjedama nad visokorangiranim igračima Australije, Italije i Srbije.

Borna Gojo bi u 16 sati u dvorani Arena Madrid, također na jugu grada, trebao zaigrati protiv Andreja Rubljova, petoplasiranog igrača s ATP ljestvice. To će mladom Hrvatu vjerojatno biti najteži meč u karijeri nakon onog s Nadalom.

Španjolska je na ovogodišnjem izdanju Davis Cupa ispala upravo od Rusije u grupnoj fazi natjecanja, ali nije mogla računati na Nadala zbog ozljede lijeve noge.

- Pobjeda nam je izmakla zbog loše sreće. Šteta, ali ove godine je situacija bila teška - izjavio je Nadal prije četiri dana poručivši da "jedva čeka povratak" na teren. Španjolska je ove godine branila naslov osvojen 2019. godine.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nokia8 05.12.2021.

    Decku svaka cast, Rusija jeste bila bolja ali ako ovako igra i za sebe kao i za reprezentaciju rvatske, bice on uskoro bar medju prvih 100.

  • zelena mamba 05.12.2021.

    On je mlad dečko i njemu pritisak nuš ne znači . On bu igral kak je igral ovih dana .

  • Jo.Ka. 05.12.2021.

    Dobar igrac je Coric. A i on moze biti jos bolji i uci medu top 10. Mislim da je dosad bio najbolje plasiranna 12. mjestu. Da razbistri glavu moze bolje. Goji su presudne sljedece dvije godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare