To je to što me zanima!

Nadal otkrio što mu je prolazilo kroz glavu: Je*eš ga, izgubit ću; Javio se i Nole, evo što je rekao

Kada je Medvjedev napravio break i došao do 5-5, rekao sam sebi: "Je**š ga, opet ću izgubiti kao 2012. i 2017. godine". Ipak, nastavio sam se boriti, rekao je pobjednik Australian Opena
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je Australian Open nakon što je u dramatičnom meču svladao Rusa Danila Medvjedeva sa 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 nakon pet sati i 24 minuta igre u Rod Laver Areni.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadal je nevjerojatnim preokretom došao do 21 pojedinačnog naslova na Grand Slam turnirima i time postao prvi tenisač kojemu je to uspjelo. Najprije je nadoknadio zaostatak od 2-0 u setovima nakon čega je pri vodstvu od 5-4 u odlučujućem petom setu propustio šansu na servisu završiti meč. 

POGLEDAJTE VIDEO Navijač prekinuo meč Nadala i Medvedeva: Zaštitari okružili Rafu, imao poruku za izbjeglice

Medvedev je breakom izjednačio na 5-5, a na konferenciji za medije otkrio je što mu je u tom trenutku prolazilo kroz glavu. 

- Kada je Medvjedev napravio break i došao do 5-5, rekao sam sebi: "Je**š ga, opet ću izgubiti kao 2012. i 2017. godine". Ipak, samo sam se nastavio boriti, mogu izgubiti, ali ne mogu odustati. Čak i kada sam uništen ne smijem odustati- rekao je Nadal.

Španjolac je u konačnici ipak pokazao mentalnu snagu te je u sljedećem gemu dobio nove prilike za 'break'. Prve dvije je Medvjedev riješio, ali ne i treću, kad je forhendom promašio teren i Španjolcu dao drugu priliku da se domogne drugog naslova na Australian Openu, rekordnu 21. Grand Slam titulu. 

Novak Đoković i dalje ostaje prvi reket svijeta, a Nadal je ovom pobjedom postao GS rekorder. Srpski tenisač je na društvenim mrežama podijelio fotografiju Nadala i Medvjedeva te je čestitao pobjedniku Australian Opena, ali i ostalim sudionicima turnira. 

"Na ovogodišnjem Australian Openu igrao se izvanredan tenis, a finale je bilo nevjerojatno. Čestitam Ash Barty na odličnom nastupu pred domaćom publikom i Danielle Collins na fenomenalno odigranom turnirnu. Čestitam i Rafael nadalu za 21. GS. To je nevjerojatno postignuće i njegova borbenost koja je drugi put prevladala je impresivna. Medvjedev je dao sve od sebe te je igrao strastveno i odlučno, baš kao što smo i očekivali", napisao je prvi reket svijeta. 

 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • say no.... 31.01.2022.

    Bravo za Nadala,,ali da je Đoković nastupio mislim da nebi ovako završilo.

  • dantejebo 31.01.2022.

    Nije MedvJedev, nego Medvedev...nismo susjedi pa da pišemo kak nama odgovara

  • Ante Portas 31.01.2022.

    Zasto se neki Djokica spominje u komentarima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare