To je to što me zanima!

Najbolja obrana u Europi! Samo 'modri' su bez primljenog gola

Nakon četiri utakmice u Europi Dinamo je jedina momčad u Europskoj ligi i Ligi prvaka bez primljenog gola! Na visokoj je razini 'modra' obrana što im je i donijelo prvo mjesto u skupini, ali velike zasluge ima i Livaković
Vidi originalni članak

Iako u HNL-u to ne izgleda tako, statistika pokazuje da Dinamo ima najbolju obranu u europskim natjecanjima ove sezone! U četiri utakmice zabili su četiri gola, a nisu primili nijedan. Da, nisu ni puno zabili, ali osam bodova i vrh skupine K je na kontu, kao i laskava titula jedinih u Europi 'čiste mreže' od 32 momčadi u Ligi prvaka i još 48 u Europskoj ligi.

Nakon minimalne pobjede u Maksimiru, u Austriji se otvorilo. WAC je pao u Klagenfurtu s čistih 3-0.

WOLFSBERGER - DINAMO 0-3 Visibabe na vidiku! Dinamo sredio Austrijance na krilima dvostrukog asistenta Ademija

Do jučer je Dinamo bio uz europske velikane - Chelsea i Liverpool, a oni su u svojim nastupima u Ligi prvaka prekinuli niz bez primljenog gola. 'Redsi' su izgubili od Atalante 2-0, dok je Chelsea u utorak pobijedio Rennes 2-1. Ove godine Dinamo nema previše ljepote u igri, ali tu su rezultati, a na kraju je i to ono što se broji - bodovi.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci na treningu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vidjelo se kako Dinamo zbog svega igra baš na rezultat. Igrao je na sigurno, a rezultat je na kraju došao, to je najvažnije - konstatirao je Jerko Leko nakon pobjede nad Wolfsbergerom u Zagrebu, a pokazao je Dinamo u Austriji kako još uvijek mogu odigrati i još mnogo lijepih akcija koje. doduše, ne završavaju najbolje, ali dovoljno dobro za pobjedu.

Dinamo je sad favorit za prolazak skupine jer je dvije utakmice prije kraja tri boda u prednosti ispred drugoplasiranog Feyenoorda i četiri boda ispred Wolfsbergera. No, slijedi teško domaćinstvo protiv neugodnog CSKA iz Moskve, a u ovoj se skupini još uvijek da sve zakomplicirati.

Bilo kako bilo, nastave li 'modri' s dobrom obranom u ovakvom ritmu uz Dominika Livakovića koji je u Europi ispravio doslovno sve pogreške njegovih suigrača, ne trebaju se bojati za Europsko proljeće. A onda tko zna, bit će dovoljno vremena za 'brušenje' redova i pripreme za novi veliki europski pohod.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • EzioAuditore1 27.11.2020.

    Ono kad je Dinamu godinama najslabija karika bila obrana, sada sa izvanrednim Livakovićem i Gvardiolom, te nevjerojatnim Moharamijem to izgleda super. Međutim, sada kada imamo obranu, nemamo napad. Tri gola je palo, ali kad se pogleda do ove utakmice, ništa, tek jedan gol.

  • Plenković 27.11.2020.

    Mamić je doveo Lauritsena i pun pogodak sa tim igracem.

  • Ivan Spahić 26.11.2020.

    Opet Dinamo nosi koificijent za HNL,a svi mrze Dinamo ćitam komentare kad je DINAMO izgubio od Osijeka,bože oslobodi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare