Obavijesti

Sport

Komentari 263

Visibabe na vidiku! Dinamo sredio Austrijance na krilima dvostrukog asistenta Ademija

Visibabe na vidiku! Dinamo sredio Austrijance na krilima dvostrukog asistenta Ademija

Nakon četiri kola Europske lige, Dinamo je sve bliže europskom proljeću. Modri su slavili kod Wolfsbergera 3-0, a zabili su Majer, Petković i Ivanušec. U drugom susretu skupine CSKA i Feyenoord odigrali su 0-0

Uvjerljivo, dominantno i efektno! Dinamo je protutnjao Klagenfurtom i razbio Wolfsberger koji nije baš ništa pokazao. Čim se hrvatski prvak razigrao, bilo je jasno da Austrijanci nemaju šanse.

Pokretanje videa...

Mamić uoči Osijeka 02:05

Modri su krenuli dizelaški, falilo je hrabrosti, ali kada se stroj zagrijao krajem prvog poluvremena, nije bilo spasa za domaćine.

Dinamo je došao do jako bitne pobjede koja mu je donijela osmi bod, a osim toga, Zoran Mamić se može pohvaliti kako ima najbolju obranu u Europi! Da, hrvatski prvak je jedini klub u svim europskim natjecanjima koji nije primio gol nakon četiri kola. To je nešto čime se ne mogu pohvaliti niti Real, Barcelona, Manchester City, Liverpool, Chelsea. Baš nitko!

Napad, doduše, nije bio baš efikasan, ali i on je danas proradio. Dinamo je stigao na korak od europskog proljeća, a kako bi i formalno osigurali šesnaestinu finala, potrebna im je pobjeda protiv Feyenoorda u 5. kolu u Rotterdamu.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

Prvu priliku na utakmicu imao je domaćin u 16. minuti kada je pucao Leitgeb, no Livaković je odlično reagirao. Bilo je to i sve od austrijskog sastava u prvom dijelu. Dinamo u prvih 40 minuta nije pokazao ništa, no u završnici prvog dijela "modri" su zapucali tri zicera. Prvo Petković, a potom dva puta Ademi, no nije bilo promjene rezultata.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

U 41. minuti Oršić je ubacio s lijeve strane, austrijski stoper Scherzer je loše reagirao i lopta se odbila do Petkovića koji je s pet metara pucao petom, ali je vratar Manuel Kuttin odlično reagirao. Petković je bio potpuno sam ispred domaće "jedinice", no odlučio se na udarac petom.

U 44. minuti je sjajnu priliku imao kapetan Ademi, no Kuttin je ponovo bio spreman. U posljednjim trenucima prvog dijela, lopta je nakon gužve u petercu završila kod Ademija koji je bio potpuno sam ispred gola, ali je pucao preko gola.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

Dinamo je napokon stigao do prednosti u 60. minuti golom Lovre Majera. Mladi veznjak je započeo akciju, lopta je potom došla na krilo do Oršića koji je uputio oštru loptu u peterac. Ispred Ademija je reagirao Novak, no lopta se odbila do Majera koji je zabio za vodstvo.

Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 75. minuti nakon sjajnog Ademijevog prodora i Petkovićeva pogotka.Točku na "i" Dinamo je stavio u posljednjim trenucima susreta kada je Ivanušec lijepim golom s ruba kaznenog prostora postavio konačnih 3-0.

Europa League - Group K - Wolfsberger AC v Dinamo Zagreb

U drugom susretu ove skupine CSKA i Feyenoord su u Moskvi odigrali bez pogodaka, nakon što su gosti od 48. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Nicolai Jorgensen.

Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za CSKA, dok je Kristijan Bistrović ušao u igru u 71. minuti.

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Dinamo je na vrhu ljestvice s osam bodova, drugi Feyenoord ima pet, treći Wolfsberger četiri, a posljednji CSKA tri.

Za tjedan dana Dinamo će gostovati kod Feyenoorda u Rotterdamu, dok će istovremeno CSKA u Moskvi ugostiti Wolfsberger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, 4. kolo grupne faze 18:55 , Klagenfurt, Hypo Group Arena
Wolfsberger
0 : 3
Dinamo
Majer 60', Petković 75', Ivanušec 90'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Dinamo je došao do velike pobjede i stigao na korak od europskog proljeća.

U prvom poluvremenu hrvatski prvak prepustio je inicijativu domaćinima. Nismo vidjeli nijednu priliku sve do kraja prvog dijela. Petković i Ademi su promašili sjajne prilike, ali to je sve bila uvertira pred drugo poluvrijeme. Prvo je Lovro Majer zabio za 1-0 u 60. minuti, a 15 minuta poslije Ademi je nanizao nekoliko igrača i asistirao Petkoviću za 2-0. U završnici dvoboja Ivanušec je postavio konačnih 3-0 na novu Ademijevu asistenciju.

Hrvatski prvak je ovom pobjedom došao do osmog boda u skupini, a susret u Moskvi između CSKA i Feyenoorda završio je 0-0 pa su tako Nizozemci skočili na drugo mjesto s pet bodova...

Već u sljedećem kolu u Rotterdamu Dinamo može osigurati šesnaestinu finala...

90'

Gooooooooooooooooool! Marko Tolić je lijepo prošao po sredini, dodao u prostor Ademiju koji je navukao trojicu igrača pa lijepo proslijedio lijevo do Ivanušeca koji je bio potpuno sam. Luka, koji danas slavi 22. rođendan, je lijevom nogom krasno pogodio lijevi golmanov kut za velikih 3-0!

83'

Nove promjene. Kristijan Jakić se natrčao i iscrpio danas, a sada će dobiti zasluženi odmor. Marko Tolić će dobiti posljednjih desetak minuta...

82'

Čini se da je ovdje posao obavljen. Teče vrijeme, Dinamo ima velikih 2-0, a Austrijanci nisu baš ništa pokazalo. U Moskvi je i dalje 0-0, a ako ovako ostane i nakon posljednjeg zvižduka, 'modri' će se odvojiti na vrhu s osam bodova, s tri više od drugoplasiranog Feyenoorda koji će imati pet bodova...

75'

Goooooooooooooooooooooooooooooool! Dinamo ima velikih 2-0 u Klagenfurtu! 

Kapa dolje, kapetane! Arijan Ademi se prošetao do domaćeg peterca i servirao loptu Petkoviću kao na pladnju. Bruno ovaj put nije pucao petom već je to rutinski pospremio u mrežu za 2-0!

To jednostavno nije mogao promašiti, sve mu je namjestio izvanredni Ademi koji je nanizao nekoliko domaćih igrača, ušao u srce peterca i namjestio za Petka koji nije imao težak zadatak...

Komentari 263