To je to što me zanima!

Najbolji igrač 'plinara' potpisao za Melsungen: 'Zagrebe, hvala'

Kao što se i najavljivalo, Domagoj Pavlović napušta Zagreb. Hrvatski prvak obavijestio je kako je njihov najbolji igrač potpisao ugovor s njemačkim Melsungenom na četiri godine...
Vidi originalni članak

Domagoj Pavlović (25) novi je igrač Melsungena, sedmoplasirane momčadi moćne njemačke Bundeslige. Potpisao je ugovor na četiri godine, a kako je sa Zagrebom imao važeći ugovor još jednu sezonu, i hrvatski će prvak dobiti odštetu za svog najboljeg igrača.

- Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni - rekao je Domagoj na oproštaju od Zagreba.

Naravno, Pavlović će odigrati ovu sezonu do kraja u redovima hrvatskog prvaka, a Zagreb već ima spremne njegove nasljednike Mandića, Vistoropa, Lučina... Uz to najavljuje se i mogući povratak Jotića te dolazak Halila Jaganjca.

- Domagoju želimo svu sreću u nastavku njegove karijere. On je sjajan igrač i odlična osoba i zaslužuje priliku da zaigra među najboljima. U četiri godine provedene kod nas pokazao je veliki profesionalizam i ostat će zapamćen kao igrač koji se nikada nije štedio i koji se uvijek bezrezervno davao za klub bez obzira o kojem je natjecanju ili utakmici bila riječ. Njegov odlazak u igračkom i ljudskom smislu nije lako nadoknaditi, ali Zagreb ide svojim putem i mi smo sigurni da smo pravilnim kadroviranjem momčadi, a tu u prvom redu mislim na dovođenje najboljih mladih igrača poput Davida Mandića i Filipa Vistoropa, napravili prave poteze koji će klubu osigurati svjetlu budućnost - rekao je Božidar Jović.

Za Pavlovića su bili zainteresirani i europski prvak Vardar te bogati i sve ambiciozniji Meškov, no izazovi Bundeslige su ipak prevagnuli. Svoju ulogu vjerojatno je odigrao i bivši igrač Melsungena Zagrebov trener golmana Mario Kelentrić.

- Mislim da je Domagoj napravio pravi izbor za svoj prvi inozemni klub. Melsungen je jedan manji njemački gradić, ali riječ je o sredini koja doslovce živi za rukomet i mislim da će se Domagoj tamo sjajno uklopiti. Klub je odlično posložen, sve je organizirano na vrhunskom nivou i što je najvažnije njihove ambicije rastu iz godine u godinu. Kada sam ja tamo igrao cilj je bio opstanak u ligi, nakon mog odlaska već su se počeli boriti za Europu, a ove im je godine cilj bio plasman u Ligu prvaka. Upravo iz tog razloga su i smijenili trenera jer im rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, ali dovođenjem sve većeg broja njemačkih reprezentativaca, a sada i našeg Domagoja Pavlovića poslali su jasnu poruku da će i sljedeće godine loviti jedno od mjesta koje bi ih odvelo u Ligu prvaka - kaže Kelentrić za službenu stranicu kluba.

Melsungen vodi Heiko Grimm, na golu je Johan Sjöstrand, pivot Marino Marić, tu su i reprezentativci Julius Kühn, Finn Lemke, Tobias Reichmann...

- S Pavlovićem smo dobili dirigenta našeg napada, igrača različitog stila od naših srednjih. Informacije koje sam prikupio u posljednje vrijeme gledajući utakmice, ali i iz razgovora s ostalim stručnjacima, mogu očekivati jako puno od Pavlovića u budućnosti. Snažan je, svestran, direktan i energičan igrač - pohvalio je svog novog igrača trener Melsungena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Gtna181 24.04.2018.

    bolje zagreb nego melsugn..

  • BOGOLJUB ATEJISTA 24.04.2018.

    Raspada se zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare