Obavijesti

Sport

Komentari 5

Najbolji igrač 'plinara' potpisao za Melsungen: 'Zagrebe, hvala'

Najbolji igrač 'plinara' potpisao za Melsungen: 'Zagrebe, hvala'
1

Kao što se i najavljivalo, Domagoj Pavlović napušta Zagreb. Hrvatski prvak obavijestio je kako je njihov najbolji igrač potpisao ugovor s njemačkim Melsungenom na četiri godine...

VIDEO

Domagoj Pavlović (25) novi je igrač Melsungena, sedmoplasirane momčadi moćne njemačke Bundeslige. Potpisao je ugovor na četiri godine, a kako je sa Zagrebom imao važeći ugovor još jednu sezonu, i hrvatski će prvak dobiti odštetu za svog najboljeg igrača.

- Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni - rekao je Domagoj na oproštaju od Zagreba.

Naravno, Pavlović će odigrati ovu sezonu do kraja u redovima hrvatskog prvaka, a Zagreb već ima spremne njegove nasljednike Mandića, Vistoropa, Lučina... Uz to najavljuje se i mogući povratak Jotića te dolazak Halila Jaganjca.

- Domagoju želimo svu sreću u nastavku njegove karijere. On je sjajan igrač i odlična osoba i zaslužuje priliku da zaigra među najboljima. U četiri godine provedene kod nas pokazao je veliki profesionalizam i ostat će zapamćen kao igrač koji se nikada nije štedio i koji se uvijek bezrezervno davao za klub bez obzira o kojem je natjecanju ili utakmici bila riječ. Njegov odlazak u igračkom i ljudskom smislu nije lako nadoknaditi, ali Zagreb ide svojim putem i mi smo sigurni da smo pravilnim kadroviranjem momčadi, a tu u prvom redu mislim na dovođenje najboljih mladih igrača poput Davida Mandića i Filipa Vistoropa, napravili prave poteze koji će klubu osigurati svjetlu budućnost - rekao je Božidar Jović.

Za Pavlovića su bili zainteresirani i europski prvak Vardar te bogati i sve ambiciozniji Meškov, no izazovi Bundeslige su ipak prevagnuli. Svoju ulogu vjerojatno je odigrao i bivši igrač Melsungena Zagrebov trener golmana Mario Kelentrić.

- Mislim da je Domagoj napravio pravi izbor za svoj prvi inozemni klub. Melsungen je jedan manji njemački gradić, ali riječ je o sredini koja doslovce živi za rukomet i mislim da će se Domagoj tamo sjajno uklopiti. Klub je odlično posložen, sve je organizirano na vrhunskom nivou i što je najvažnije njihove ambicije rastu iz godine u godinu. Kada sam ja tamo igrao cilj je bio opstanak u ligi, nakon mog odlaska već su se počeli boriti za Europu, a ove im je godine cilj bio plasman u Ligu prvaka. Upravo iz tog razloga su i smijenili trenera jer im rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima, ali dovođenjem sve većeg broja njemačkih reprezentativaca, a sada i našeg Domagoja Pavlovića poslali su jasnu poruku da će i sljedeće godine loviti jedno od mjesta koje bi ih odvelo u Ligu prvaka - kaže Kelentrić za službenu stranicu kluba.

Melsungen vodi Heiko Grimm, na golu je Johan Sjöstrand, pivot Marino Marić, tu su i reprezentativci Julius Kühn, Finn Lemke, Tobias Reichmann...

- S Pavlovićem smo dobili dirigenta našeg napada, igrača različitog stila od naših srednjih. Informacije koje sam prikupio u posljednje vrijeme gledajući utakmice, ali i iz razgovora s ostalim stručnjacima, mogu očekivati jako puno od Pavlovića u budućnosti. Snažan je, svestran, direktan i energičan igrač - pohvalio je svog novog igrača trener Melsungena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica