To je to što me zanima!

Najluđi i najbolji: Ovaj "luđak" je donio Italiji finale Eura 2012.

Tek mu je 21 godina, a u biografiji ima materijala “za devet života”. Razbijao je aute, ludovao za manekenkama, svadio se s trenerima, navijačima, protivničkim igračima
Vidi originalni članak

Trener koji nikad u karijeri nije ništa osvojio (Prandelli), stoper koji je pod policijskom istragom (Bonucci), veznjak kojeg su odbacili Inter pa Milan (Pirlo), napadač s ozbiljnim srčanim problemima (Cassano) i on - Mario Balotelli, vjerojatno najkontroverzniji nogometaš današnjice.

Ovo čudnovato društvo u finale Eura uveo je s dva gola baš Balotelli, čije je pravo ime Mario Barwuah.Dječak iz Gane imao je svega dvije godine kad je obolio od opasne bolesti crijeva, a njegovi siromašni roditelji, budući da mu nisu mogli platiti operaciju, dali su ga posvojiti. Obitelj iz Brescije primila ga je u svoj dom i platila liječenje.

Tek mu je 21 godina, a u biografiji ima materijala “za devet života”. Razbijao je Ferrarije, ludovao za manekenkama, svadio se s trenerima, navijačima, protivnicima... Nisu ga bez razloga prozvali Ludi Mario.

No taj “luđak” Cityju je donio naslov prvaka a Italiji finale. On je tek jedan u nizu Talijana koji imaju posebnu, pomalo nevjerojatnu priču.

Balotelli favorit, Mandžo otpao

Trenutno je pet igrača s tri gola na Euru, a jedini koji je još ostao u turniru je Balotelli. Time i favorit za najboljeg strijelca. Mandžo više nema šanse za Zlatnu kopačku, jer drugi kriterij su asistencije, a on za razliku od Gomeza nema ni jednu. Treći kriterij je - tko je igrao kraće.

I mlađi brat je nogometaš

Francesco i Silvia Balotelli udomili su Marija 1994. I njegov mlađi brat Enoh (na fotografiji lijevo su kao klinci) je nogometaš. Bio je na probi u Stoke Cityju.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • trubica 01.07.2012.

    nije nogomet individualni sport, a pogotovo reprezentativni nogomet. mislim da nije u redu ne slavit golove i gurat sebe u prvi plan, mogao bi se malo više podredit kolektivu i spustit malo na zemlju

  • vilim 01.07.2012.

    Nisam donedavno previše znao o Balotelliju dok nije progovorila njegova obitelj koja ga je posvojila, i bez obzira na njegove ispade koji su posljedica njegova unutarnjeg bunta glede sredine koja ga duboko u duši vrijeđa, učinio je za Italiju nešto što ni jedan od 50 milijuna "domaćih" Talijana nije u stanju!!!. I to bi oni morali cijeniti, a ne objavljivati kojekakve ponižavajuće fotomontaže jer ono što on može ostalih 50 milijuna nije sposobno učiniti . Upravo zato mi je Balotelli simpatičan i želim mu puno sreće u finalnoj utakmici !!!...

  • splitski dišpet 30.06.2012.

    Ne slažem se da je on donio finale Italiji. Svi njegovi golovi pali su nakon sjajnih asistencija. Osim toga, nogomet igra tim, a ne pojedinac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare