To je to što me zanima!

Najstariji Rijekin navijač: 108 godina! Veteran je sa Iwo Jime

Rijeka je gostovanjem na gradskome stadionu u Crikvenici uveličala proslavu 100. rođendana lokalnog nogometnog kluba i svečano u svoju obitelj primila 108-godišnjeg navijača Josipa Kršula
Vidi originalni članak

Nogometni klub Crikvenica ove je godine proslavio cijelo stoljeće postojanja. Sjajnu se obljetnicu obilježilo i prigodnom utakmicom sa velikim susjedom, Hrvatskim nogometnim klubom Rijeka. Uz posebnog, jedinstvenog gosta i navijača.

 

Josip Kršul je, javljaju Riječani na klupskoj web stranici, sa 108 godina najstariji živući Hrvat, najstariji nogometni navijač u Hrvatskoj i - najstariji član HNK Rijeka.

Luka Ivančić, generalni klupski direktor, članskom je iskaznicom i Rijekinim dresom s brojem 108 darivao gospodina Kršula koji je uživao i u ćakuli sa riječkom nogometnom legendom, Srećkom Juričićem.

ALEXANDER GORGON: 'Izjave su krivo prenošene da ispadne da smo protiv trenera!'

Gospodin Kršul rođen je 1911., u više od stoljeća života prošao je cijeli svijet, a 'stigao' je, kao američki vojnik, sudjelovati u jednoj od najglasovitijih bitaka u povijesti, borbi za pacifički otok Iwo Jima.

Uz 90 minuta nogometa sa osvajačima Kupa, Crikveničani su među ostalim darovima od Rijeke dobili nogometne lopte, a posebna je pažnja posvećena navijaču koji je osam godina stariji od stoljetnog NK Crikvenica.

Klupski glasnogovornik Alen Fućak, sportski direktor Juričić i generalni direktor Ivančić s guštom su poćakulali sa 108-godišnjim Josipom Kršulom koji se nada u prosincu ove godine ući u 109. godinu života!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 4

  • 24.10.2019.

    Kakva Iwo jima, saveznici??zna se ko je tada bija saveznik rvacki. Ako nije bija u crnoj legiji, kod popa djujica ili u wermachtu ondak se ne računa ko naš saveznik. Još navija za Reku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare