To je to što me zanima!

Najveća senzacija u povijesti Eura! Farani zaustavili Norvešku

Rukometna reprezentacija Farskih Otoka prvi put igra na Euru. Desetina ukupnog stanovništva stigla je u Njemačku uživo bodriti svoje reprezentativce. Farski Otoci imaju oko 50 tisuća stanovnika
Vidi originalni članak

Reprezentacija Slovenije iz skupine D, Švedska i Nizozemska iz skupine E te Danska i Portugal iz skupine F osigurali su nastup u drugom krugu Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon dva kola.

Spomenutim reprezentacijama se trebala pridružiti i Norveška, ali su bivši dvostruki svjetski doprvaci uspjeli ispustiti tri gola prednosti protiv Farskih Otoka u posljednjih 100 sekundi utakmice koja je završila neodlučenim ishodom 26-26. Tako su rukometaši Farskih Otoka došli do svog prvog boda na Euru i ostali u igri za plasman u drugi krug.

Kod Norveške je najbolji bio Blonz s osam pogodaka, dok je kod Farana Horn Rasmussen postigao pet golova.

Rukometna reprezentacija Farskih Otoka prvi put u povijesti igra na Euru. Prema procjenama, desetina ukupnog stanovništva stigla je u Njemačku uživo bodriti svoje rep,rezentativce. Farski Otoci imaju oko 50 tisuća stanovnika.

Norvežani i dalje mogu biti prvi u skupini pobijede li u zadnjem kolu reprezentaciju Slovenije. No, Norveška može završiti i kao treća te ostati bez drugog kruga ako izgubi od Slovenije, a reprezentacija Farskih otoka protiv već otpisane Poljske ostvari uvjerljivu pobjedu i nadmaši Norvežane u ukupnoj gol razlici.

U skupinama E i F će obračuni dviju najbolje plasiranih reprezentacija nakon dva kola odlučivati o tome s koliko će bodova započeti natjecanje u drugom krugu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Croat100 13.01.2024.

    Svaka čast za Farske otoke. Baš mi je drago.

  • fernandes11 13.01.2024.

    ovo je za kladionicu raj, sad dobiju janeze i prenose max 2 boda

  • škorpion1980 13.01.2024.

    Igraju odlicno , nikakvo iznenadjenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare