To je to što me zanima!

Najveći u povijesti NBA-a, a želio je biti poduzetnik

Pobijedivši Orlando u finalu ukupnim omjerom 4-1, LA Lakersi osvojili su 15. naslov NBA prvaka. Treneru Philu Jacksonu to je rekordni, 10. prsten
Vidi originalni članak

Legendarni Red Auerbach osvojio je devet naslova prvaka kao trener. Svaki je proslavio cigarom. Obožavao ih je. Da je još živ, vjerojatno ga nitko ne bi mogao spriječiti da zapali i u dvorani. Zna to i Phil Jackson.
- Zapalit ću jednu za njega. Bio je velik čovjek - rekao je trener Lakersa.
U nedjelju ga je veliki Phil pretekao. Osvojio je deseti naslov. Šest s Jordanom i Bullsima, četiri s Bryantom i Lakersima. A prvi bez Shaquillea O’Neala, što je Kobeju zapravo i najveća satisfakcija. Kobe je uspio bez Shaqa, ali bez Jacksona bi teško mogao. Čovjek koji je igrače često tjerao na meditaciju i čitanje knjiga (u slučaju Tonija Kukoča - stripova), postao je najveći trener svih vremena. A time se počeo baviti sasvim slučajno.
- Imao sam vlastiti biznis, no bilo je to teško vrijeme, kamate su skakale do 15, 18 posto... I onda je uletjela trenerska prilika u Albanyju (u nižerazrednoj CBA ligi). Trajalo je četiri-pet mjeseci i mislio sam da bi moglo biti dobro za biznis. Osvojili smo naslov - pričao je Jackson, no dodao da i dalje nije mislio ostati u branši jer s 25.000 dolara godišnje plaće nije izgledalo odveć profitabilno.
- No jedan od spikera na našim utakmicama mi je rekao: 'Ako si uspješan i sretan u ovome poslu, samo nastavi, sigurno će se isplatiti’. Srećom, ostao sam - nasmijao se.

U LA-U JE ZBOG BOLESNE KĆERI
Derek Fisher, čovjek koji je dvjema tricama donio Lakersima pobjedu u ključnoj, četvrtoj utakmici finala, ove je sezone zapravo trebao igrati u Utahu. No Jazzeri su mu izišli u susret i raskinuli ugovor zbog jednogodišnje kćerkice Tatum, koja je oboljela od raka. Samo tri grada u SAD-u imaju bolnice u kakvima se mogla liječiti, pa se Fish zbog nje preselio u LA.

SHAQ ČESTITAO KOBEU TWITTEROM
Osvojili su tri prstena zajedno (2000., '01., '02.), ali 2004. su se raspali. Shaquille O’Neal otišao je u Miami, a nisu se rastali u najboljim odnosima. Zato je Kobejev sveti cilj bio osvojiti još (barem) jedan naslov bez njega. I konačno je uspio. Shaq mu je čestitao porukom na internetskoj socijalnoj mreži Twitter. “Čestitam, Kobe, zaslužio si. Igrao si sjajno! Uživaj, čovječe, uživaj”, napisao je O’Neal.

“Ovo je ostvarenje sna, konačno ispunjenje cilja”, Pau Gasol bio je presretan

“Ovaj prsten ide kćerkici, ona je zaslužna za njega”, Derek Fisher

“Osjećam se kao da sam skinuo velikog majmuna s Grbače”, Kobeju Bryantu je laknulo

“Više ne moram slušati sve te idiotske kritike, dosta je”, Bryant o prvom naslovu bez Shaqa

“Gledajte kako slave! To nam mora biti motivacija za dalje”, Dwight Howard suigračima
 
“Možemo puno naučiti iz ove sezone. Ovo je samo početak”, Jameer Nelson o budućnosti

Idi na 24sata

Komentari 3

  • VezanIPriveden 16.06.2009.

    In your face boston...

  • god of war 16.06.2009.

    Odlična su momčad Lakersi i sa Jacksonom i Kobeom ja vidim ih i dalje na vrhu! Ok,bit će mo realno,već se šuška da bi u Cleaveland moga Shaq doć,i naravno druge top momčadi će se pojačavat,ali i L.A će sigurno dobit koje osvježenje u obliku jakoga igrača/e...tako da,radujem se na sljedeću sezonu i gledat će mo još uzbudljivije surete,a sad,neka guštam tj nek guštaju Lakers fanovi diljem svijeta na ovom podhvatu kojeg su ostvarili!!! Laker 4 eva!!

  • JAX 16.06.2009.

    ipak su to zasluzili

Komentiraj...
Vidi sve komentare