To je to što me zanima!

Nakon pola godine nisu primili gol: Kalinić je igrač utakmice...

Do kraja sezone Toulouse će sigurno još trebati dobra izdanja Kalinića. Želja im je uhvatiti Amiens koji je na šest bodova prednosti, a njegova je pozicija ona koja vodi u dodatne kvalifikacije...
Vidi originalni članak

Napokon je sunce svanulo nogometašima Toulousea koji su ovoga vikenda odigrali neodlučeno protiv Amiensa, a u utakmici koja je završila bez pogodaka za najboljeg igrača proglašen je hrvatski golman Lovre Kalinić.

Nakon loše dvije godine u Aston Villi, prelazak u elitu francuskog društva, iako njegovo začelje, bio je čini se, dobar potez. Osim što je sačuvao mrežu kluba netaknutom nakon pola godine (posljednji put kada Toulouse nije primio gol bilo je 31. kolovoza 2019.), mogao bi porasti i u očima izbornika Zlatka Dalića koji muku muči s pronalaskom dobrih rješenja na golu 'vatrenih' koji bi mogao zamijeniti Dominika Livakovića kada je potrebno. 

VIDEO: MALO SE ZAIGRAO Igrač Swanseaja pokazao sucu žuti karton i nasmijao tribine

Dapače, Kalinić se spominjao i kao prvi izbor Dalića, ali je Livi bio puno uspješniji u posljednje vrijeme u Dinamu, nego li bivši Hajdukov golman u svojim utakmicama.

Do kraja sezone Toulouse će sigurno još trebati dobra izdanja Kalinića. Želja im je uhvatiti Amiens koji je na šest bodova prednosti, a njegova je pozicija ona koja vodi u dodatne kvalifikacije.

VARAŽDIN - HAJDUK 0-3 VAR u glavnoj ulozi: Hajduk pucao čak tri penala, zabio dva

Nakon utakmice Kalinić je novinarima izjavio:

- Sretan sam što sam imao priliku opet zaigrati. Nadam se da ćemo uspjeti ostati u Ligue 1 jer ovdje ima dobrih igrača, samo se treba situacija malo smiriti. 

ZLATKO DALIĆ ZA LAUDATO TV 'Na dan utakmice ne jedem ništa i ne koristim mobitel...'

Koliko mu je ovo dobra ulaznica za reprezentaciju, svjestan je i sam.

- Stigao sam ovdje kako bih skupio minutažu za predstojeći Euro, naravno. U reprezentaciji Hrvatske sam sedam, osam godina. Nisam htio ostati sjediti na klupi i čekati. Toulouse mi je dao šansu da ponovno zaigram nogomet - kazao je hrvatski vratar.

UČINAK LOVRE KALINIĆA:

  • 7.9 - statistička ocjena na SofaScoreu
  • 90 odigranih minuta
  • 4 obrane
  • 1 obrana unutar kaznenog prostora
  • 3 uhvaćene visoke lopte
  • 1 boksana lopta
  • 1 otklonjena opasnost
  • 21 posto točnosti dodavanja

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • PredragKišurek 04.02.2020.

    Ma kakvi Kalinić ko ga toliko gura vi novinari pišete o kaliniću godinama.Držite se pisanja ne mješajte se u nešto što nemate pojma.

  • Shaman Shaulich 03.02.2020.

    Amiens inace poznata ekipa po ubojitosti... Cekaj neki PSG, Lyon, Monaco, pa da vidimo kako brani i kako stoji.

  • mali.kasper 03.02.2020.

    Ne budite budale. Moramo znati da Kalinić definitivno ima sve kvalitete za biti reprezentativni vratar. Trenutno je daleko od broja jedan, ali uz dobre obrane odlazak na Euro mu ne bi trebao biti upitan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare