To je to što me zanima!

Napokon... Ovaj bod Rijeka je zaslužila još prije mjesec i pol!

Real Sociedad-Rijeka 2-2. Bijeli su vodili 1-0 (Velkovski) i 2-1 (Lončar), a pobjede su ih koštali onaj isti Bautista koji im je zabio i na Rujevici te peh i zapravo autogol Tomečaka za 2-2. Murić je imao zicer za pobjedu
Vidi originalni članak

Bravo, Rijeko. Hrabra, fajterska Rijeko! Real Sociedad mjesecima sjedi na vrhu La Lige, a Rijeka mu je bez Kulenovića, Čerina i Smolčića zagorčala europski život i napokon došla do odavno zasluženog boda u Europskoj ligi: Real Sociedad-Rijeka 2-2.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječani na 'Anoeti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naravno, oni koji lako ne upadaju u euforiju svjesni su kako je Sociedad večeras bio još dominantniji nego što je bio prije 43 dana kad je na Rujevici pobijedio 1-0. Ali Rijeka je u međuvremenu skupila još 270 minuta Euro-iskustva, a večeras nije promašivala zicere nego krajnje pragmatično zabila dva gola iz dva prekida.

Za 'Bijele' su zabili Velkovski i Lončar, fantastičnog Nevistića matirali su Bautista koji je ove sezone dao dva gola i (dosta 'zlotvorno') obadva Rijeci te Nacho Monreal (zapravo je Tomečak svojim uklizavanjem da spasi u zadnji tren promijenio smjer lopte koja je onda prevarila Nevistića).

VIDEO: RIJEČKI BLIZANCI FRIGAN 'Nisam lud da razmijenim dres Rijeke sa stadiona Maradona!'

Rijeka je ove sezone... Ostala bez najboljeg strijelca Prve HNL, Čolaka (otišao u PAOK). Ostali su bez prvog golmana Pandura (otišao u Veronu). Najbolji igrač Halilović bio im je ozlijeđen mjesecima. Stopersko pojačanje Arsenić ozlijedio se na prvoj utakmici i otad ne igra. Doslovno niti jednu utakmicu nisu odigrali sa manje od 3-4 stožerna igrača u rubrici 'nedostaju'. Većina novih igrača dovedena je kad je sezona već počela. Niti jedan od njih nije došao kao veliko, zvučno ime. Klupski budžet je srezan pa onda - dodatno srezan zbog financijski razarajućeg upliva pandemije.

I... Rijeka je ušla u skupine europske lige, u pet utakmica ispod očekivanja odigrala samo pola sata kod Alkmaara (prilika za revanš je za tjedan dana na Rujevici). Večeras je u gostima odigrala junački kod vodeće momčadi La Lige, Real Sociedada koji s visoka gleda i na Real. i na Barcu i na Atletico.

SVE O REAL SOCIEDADU Kraljevsko nogometno društvo drma La Ligom, oni žive iznad Reala, Barce i Atletico Madrida

Trener Simon Rožman je sa užom obranom na razini HNL-prosjeka stvorio momčad koja ima glavu i rep, u kojoj se vidi trenerski rukopis, u kojoj je vidljivo da igrači slijede šefa, a sve se to napravilo uigravajući se u Europi i igrajući s najmlađom momčadi u svim natjecanjima u kojima Rijeka igra.

Ivan Nevistić je u tih pet utakmica na sebe skrenuo pozornost pola Europe... Golemi vratarski talent. Franko Andrijašević postaje jedan od igrača koji će zlatnim slovima biti upisan u klupske povjesnice. Kulenović i Čerin su zaigrali gotovo isti dan kad su došli i odmah potvrdili sjajan rad struke: i Juričića, i Mancea i Rožmana i njegovih suradnika. Ivan Tomečak igra kao najboljim danima karijere. Robert Murić kojem se spočitavalo da je 'talentirani šetač' danas trči 12-13 kilometara po utakmici.

R. SOCIEDAD - RIJEKA 2-2 Konačno zaslužena nagrada: Rijeka uzela bod moćnom Realu

Jedan bod je u džepu, Rijeka ih je dosad zaslužila i više. To se može popraviti za tjedan dana protiv AZ-a kojem bodovi na Rujevici mogu značiti prolazak, ali... Baš bi im se bilo slatko osvetiti za onih 1-4 iz Alkmaara.

Rijeci slijedi Jadranski derbi s probuđenim Hajdukom na Poljudu. Pa AZ na Rujevici, pa Dinamo na Rujevici... Bude li napokon zdravlja: Rožmanova Rijeka može pobijediti - svakoga!

Idi na 24sata

Komentari 36

  • no sleep 04.12.2020.

    Bolje da su marsoniji ustupili mjesto

  • biberrr 04.12.2020.

    Rijeka igra sve bolje iz utakmice u utakmicu,vidjelo se to i protiv Osijeka,zato me ne čudi ovaj remi u Španjolskoj. Bravo Rožman i svi u klubu!

  • Kontreras 03.12.2020.

    Prvi u spanjolskoj nije u dvije tekme nadigrao rijeku.. Bravo decki bravo kapa dole

Komentiraj...
Vidi sve komentare