To je to što me zanima!

Napoli uzeo Juveu dvostruku krunu, oprostio se Del Piero

Napoli je osvojio talijanski kup pobjedom protiv Juventusa 2-0 na Olimpicu. Time su 'staroj dami' oteli dvostruku krunu, a sebi priskrbili prvu titulu nakon davne 1990.
Vidi originalni članak

Nogometaši Juventusa nisu osvojili dvostruku krunu. U finalu Talijanskog kupa na rimskom Olimpicu bolji su bili prvotimci Napolija pobijedivši 2-0.

Edinson Cavani doveo je Napolitance u vodstvo iz 11-erca u 63. minuti. Isti je u sudaru s Juventusovim vratarom Storarijem, upravo nakon Cavanijeva proigravanja glavom, iznudio Argentinac Ezequiel Lavezzi.

Dvadeset je minuta kasnije nakon munjevitog kontranapada i asistencije Gorana Pandeva konačan rezultat postavio slovački reprezentativac Marek Hamšik.

Napoli je tako pobjedom u kupu uspio spasiti sezonu. Prvi je to trofej kluba s juga Italije još od Maradoninih vremena. Zadnji su put Napolitanci osvojili Superkup 1990. godine pobijedivši u njemu upravo Juventus 5-1. Posljednji su put Coppa Italiju osvojili 1987. godine. Ovo im je ukupno četvrti naslov u tom natjecanju.

Posljednju je utakmicu za Juventus odigrao Alessandro Del Piero. Počeo je utakmicu i igrao do 67. minute. Od torinskog se kluba, aktualnog prvaka, oprašta nakon 19 godina.

Coppa Italia, finale:

Napoli – Juventus 2-0 (Cavani 63-11m, Hamšik 83)

Idi na 24sata

Komentari 23

  • vedii888 21.05.2012.

    Del piero

  • juventino_1 21.05.2012.

    Svaka cast Napoliju,Juve nije bio sinoc onaj kakvim smo ga navikli gledat ove sezone,zao mi je od svega najvise Del Piera,odmah bi se odrekao scudetta samo da on ostane,ali sta je tu je,za mene ce ostat najveci svih vremena, GRANDE ALEX, FORZA JUVE

  • Chelsea_fan_1 21.05.2012.

    ajde da i napoli napokon nesta osvoji sa ovom generacjom, malo mi ih je bilo zao kad samo ih izbacili iz LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare