To je to što me zanima!

Napravljen od 13 recikliranih boca: S novim dresom na Euro

Mandžukić, Eduardo i Srna predstavili su novi gostujući dres hrvatske nogometne reprezentacije koji je napravljen od 13 plastičnih recikliranih boca po kompletu
Vidi originalni članak

Nikeovoj trgovini u Ilici u Zagrebu predstavljen je novi gostujući dres hrvatske nogometne reprezentacije, a nazočili su reprezentativci Mario Mandžukić, Tomislav Dujmović, Eduardo i Darijo Srna. Proizvedeni dres 23 posto lakši je od prošlog, a ima 20 posto jaču strukturu tkanja. Dres ima laserski rezanu ventilaciju koja potiče lokalizirano hlađenje, a najekokološkiji je Nikeov proizvod, napravljen od 13 plastičnih recikliranih boca po kompletu.

Rabljene i odbačene plastične boce tope se kako bi se proizvela nit koja se pretvara u tkaninu. Nike je 2010. iskoristio je 115 milijuna plastičnih boca, a poredane jedna do druga stvaraju udaljenost od Zagreba do Varšave 32 puta. Na ovratniku sa stražnje strane piše 'Uvijek vjerni'.

- Uvijek je čast nositi dres - rekao je Dujmović.

Cijena dresa je 579 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • 11 BILI 28.02.2012.

    sve manje i manje kockica tj. hrvatskog grba na dresovima. sluti li ovo da ce uskoro markovic i srebric stavit petokraku.

  • Kralj kafana 27.02.2012.

    napravljeno od 13 boca pa kosta 600 kuna bolje da su ih napravili od ovih sto pamuk beru bili bi makar jeftiniji

  • darek5cro 27.02.2012.

    začas ćemo imati isti dres kao talijani :(.. bilo bi najbolje da sad vrate one dresove kakve smo imali na svjetskom prvenstvu u Francuskoj.. sve crveno- bijele kockice i bok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare