To je to što me zanima!

Naša ping-pong nada: Osmi je razred, a bio na SP-u seniora

Ivor je navršio 15 godina dan prije početka Svjetskog prvenstva. Mladi stolnotenisač deveti je na svijetu te drugi u Europi u U-15 kategoriji. Kao kadet se kvalificirao na SP pobijedivši puno iskusnije i starije igrače
Vidi originalni članak

Osnovnoškolac Ivor Ban, član zagrebačke Mladosti, izborio je nastup na kvalifikacijskom turniru za seniorsko Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu od 29. travnja do 6. svibnja u švedskom Halmstadu. Iako nije imao priliku odigrati niti jedan meč, bogatiji je za iskustvo kao član ekipe. Iako još kadet, u kvalifikacijama je pobijedio sva tri meča, i to puno starije i iskusnije igrače.

- Nije mala stvar sudjelovati na turniru s najboljim seniorima svijeta. Imao sam priliku trenirati s reprezentativcima Danske i Francuske i to ću pamititi cijeli život. I ekipa iz reprezentacije je bila super, iako sam ja njima klinac. Htio bih im zahvaliti što su me super primili i pomagali mi na svakom koraku - rekao je nasmijano Ivor nakon povratka u Zagreb.

No kod kuće se nije dugo zadržao. Već sljedeći dan otputovao je na turnir u Španjolsku s kojeg se vratio s tri pehara i to u svim disciplinama. Pojedinačno i ekipno je bio treći, dok je u paru bio drugi. Ivor je trenutačno deveti igrač svijeta u kategoriji U-15 i drugi igrač Europe. 15. rođendan proslavio je dan prije odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Stolni tenis počeo je trenirati prije polaska u 1. razred u stolnoteniskom klubu HASTK Mladost, a sad je na posudbi u Dugom Selu. Upornim i predanim radom godinama je uz pratnju i potporu kluba izrastao u najboljeg juniora u Hrvatskoj te jednog od najperspektivnijih mladih stolnotenisača. Kako je već kraj petog mjeseca, njegov se fokus silom prilika prebacio na školu, budući da se osmi razred bliži kraju, a on je zbog natjecanja puno izostao. Iako je odličan učenik mora puno toga nadoknaditi. No i kad zazvoni zadnji sat, za Ivora nema odmora. Počinju pripreme za kadetsko Europsko prvenstvo u srpnju u Rumunjskoj. Kad se vrati, čeka ga upis u Sportsku gimnaziju, kratki dvotjedni odmor pa sve ispočetka.

*Slavko Tomić je dopredsjednik HASTK Mladost

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Idi na 24sata

Komentari 14

  • mihic82 18.05.2018.

    Izbrises komentar kritike nepismenosti autora clanka, ali ostaviš komentar u kojem netko napise kog briga za ping pong....

  • Shekels 18.05.2018.

    Još jedan "vječiti" talent čiji je tatica platio oglas! Bljuv!

Komentiraj...
Vidi sve komentare