To je to što me zanima!

NASCAR ubrzo stiže u Hrvatsku, dolazi i bivši prvak Formule 1!

Nakon što je prije mjesec dana Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva Svjetskog prvenstva u reliju, stigla je vijest da će se NASCAR GP voziti na Grobniku 14. i 15. studenog 2020
Vidi originalni članak

Prije manje od mjesec dana, potvrđen je termin Svjetskog prvenstvena u reliju koji će se održati u Hrvatskoj, a danas iz svijeta automobilizma stiže još jedna sjajna vijest.

NASCAR GP, jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja, vozit će se na Automotodromu Grobnik 14. i 15. studenog 2020. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Brzi i žestoki' jurili kroz Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog epidemiološke situacije i restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Hrvatska će zamijeniti treću utrku NWES prvenstva koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj.

- U ovako izazovnoj i nesigurnoj situaciji, moramo biti odgovorni i sigurnosti dati prioritet. Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za svih. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik -  izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjete grobničke piste.

POTVRĐENO Velika stvar: Svjetsko prvenstvo u reliju će se voziti u Hrvatskoj!

- Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia - dodao je.

- Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak k atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Jedan od naših ciljeva je pružiti podršku Hrvatskom auto i karting savezu i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru, vjerujući da je zajednička suradnja neizbježna za budućnost autosporta i vozača kako bi mogli nastupiti na natjecanjima višeg ranga. Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove, izjavio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

WRC I ZAGREB SE DOGOVORILI Spektakl: Svjetsko prvenstvo u reliju od 2021. u Hrvatskoj?!

- Pratili smo pomno situaciju s korona virusom te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj, izjavio je predsjednik Hrvatski auto i karting savez (HAKS) Davorin Štetner.

FOTO/VIDEO: STANJE OZBILJNO Strava u Nascaru: Odbacili ga u zid s 300 km/h pa se zapalio

Svjetski prvak, koji je bio u Formuli 1 s Williams Renaultom (1997.), Jacques Villeneuve vozit će na grobničkoj pisti. Kanadski sportski automobilist, pobjednik je 500 milja Indianapolisa i Cart-Champcar prvenstva 1995. godine. 

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020.


 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • AntiMamic1 23.10.2020.

    Nascar na Grobniku???? Hahaha pa ja ne mogu vjerovati. Dali su ovi uopce vidjeli Grobnik jer to ni po cemu nije staza za nascar vec max za moto gp ili formulu 2. Svi znamo kako staza za nascar izgleda a to grobnik ni po cemu nije

  • Uhljeb_ 23.10.2020.

    Kaj mi imamo "teren" za nascar ?

  • ITALO DISCO_961 23.10.2020.

    2020 ili 2021?

Komentiraj...
Vidi sve komentare