To je to što me zanima!

Izvedba 'vatrenih' za pamćenje: Hrvatska srušila Rusiju na Poljudu i osigurala SP u Kataru!

Dalić je nakon fenomenalne predstave 'vatrenih' na Poljudu plakao, Luka Modrić se veselio kao da ide na prvo veliko natjecanje, a više od 30.000 presretnih navijača pozdravilo je svoje junake
Vidi originalni članak

Neće moći, dragi Karpine. Svi ovi blokovi i bedemi u obrani nisu spriječili Hrvatsku da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru! 'Vatreni' su na natopljenom Poljudu uspjeli slomiti Rusiju zahvaljujući autogolu Kudrjašova u 81. minuti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od prvog smo trenutka zagospodarili terenom i pokazali što znamo i što želimo, a teški uvjeti u Splitu nisu nikako išli u prilog našoj tehnički fantastično potkovanoj momčadi.

Pucali smo, kombinirali, napadali, ali nismo uspjeli u prvom dijelu probiti Safonova. Rusi su igrali u dvostrukom, trostrukom bloku, a naši su se orijentirali na napade preko bokova, no ubačaji Juranovića i Sosa nisu nikoga pronalazili.

Rusi su prvi posegnuli za zamjenama, Karpin je izvadio praktički sve ofenzivno što ima i ubacio valjda sve defenzivno orijentirane igrače s klupe, a uskoro je Dalić izvadio Vlašića, a ubacio Petkovića.

Uvjeti u drugom dijelu bili su još teži, lokva je bila na lokvi, no naši su se borili kao lavovi i došli do zasluženog vodstva u 81. minuti autogolom Kudrjašova. Sosa je ubacio s lijeve strane, ovaj nije očekivao loptu te je u pokušaju otklanjanja opasnosti, utrpao loptu u svoju mrežu.

Hrvatska nogometna reprezentacija tako se šesti put plasirala na Mundijal, a Južna Afrika 2010. će zasad i dalje ostati jedino Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nije igrala od svoje neovisnosti. Također, to je naše šesto uzastopno veliko natjecanje te treće na koje će nas povesti Zlatko Dalić koji je tako prestigao Bilića i Ćiru koji su vodili Hrvatsku na dva velika natjecanja.

POGLEDAJTE NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Idi na 24sata

Komentari 1312

  • nottonightjosephine 15.11.2021.

    Sretno dobivena utakmica slucajnim autogolom. Jos je to daleko od zeljene protocnosti igre i forme.Sramota da aktualni viceprvak svijeta nema niti jedan prosjecno dobar stadion.

  • Janez1 14.11.2021.

    Čestitke iz Slovenije.Hrvatska sasvim zasluženo. Rusi igraju tvrd i neatraktivan nogomet a Hrvati znamo, da su evropski Brazilci i imaju po meni jednog najboljih igrača Europe Ivana Perišiča.

  • Idimidodjimii 14.11.2021.

    ♥️HRVATSKA♥️

Komentiraj...
Vidi sve komentare