Obavijesti

Sport

Komentari 1312

Izvedba 'vatrenih' za pamćenje: Hrvatska srušila Rusiju na Poljudu i osigurala SP u Kataru!

Izvedba 'vatrenih' za pamćenje: Hrvatska srušila Rusiju na Poljudu i osigurala SP u Kataru!
16

Dalić je nakon fenomenalne predstave 'vatrenih' na Poljudu plakao, Luka Modrić se veselio kao da ide na prvo veliko natjecanje, a više od 30.000 presretnih navijača pozdravilo je svoje junake

Neće moći, dragi Karpine. Svi ovi blokovi i bedemi u obrani nisu spriječili Hrvatsku da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru! 'Vatreni' su na natopljenom Poljudu uspjeli slomiti Rusiju zahvaljujući autogolu Kudrjašova u 81. minuti.

Pokretanje videa...

Ruski navijači u Splitu VIDEO

Od prvog smo trenutka zagospodarili terenom i pokazali što znamo i što želimo, a teški uvjeti u Splitu nisu nikako išli u prilog našoj tehnički fantastično potkovanoj momčadi.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Pucali smo, kombinirali, napadali, ali nismo uspjeli u prvom dijelu probiti Safonova. Rusi su igrali u dvostrukom, trostrukom bloku, a naši su se orijentirali na napade preko bokova, no ubačaji Juranovića i Sosa nisu nikoga pronalazili.

Rusi su prvi posegnuli za zamjenama, Karpin je izvadio praktički sve ofenzivno što ima i ubacio valjda sve defenzivno orijentirane igrače s klupe, a uskoro je Dalić izvadio Vlašića, a ubacio Petkovića.

Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP

Uvjeti u drugom dijelu bili su još teži, lokva je bila na lokvi, no naši su se borili kao lavovi i došli do zasluženog vodstva u 81. minuti autogolom Kudrjašova. Sosa je ubacio s lijeve strane, ovaj nije očekivao loptu te je u pokušaju otklanjanja opasnosti, utrpao loptu u svoju mrežu.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

Hrvatska nogometna reprezentacija tako se šesti put plasirala na Mundijal, a Južna Afrika 2010. će zasad i dalje ostati jedino Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska nije igrala od svoje neovisnosti. Također, to je naše šesto uzastopno veliko natjecanje te treće na koje će nas povesti Zlatko Dalić koji je tako prestigao Bilića i Ćiru koji su vodili Hrvatsku na dva velika natjecanja.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

POGLEDAJTE NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA SP 15:00 , POLJUD
Hrvatska
Kudrjašov (ag) 81'
1 : 0
Rusija
Sortiranje događaja
PREKRASNI PRIZORI S POLJUDA

Kakvi prizori s Poljuda. Zlatko Dalić plače, Luka Modrić se veseli kao ide na svoje prvo veliko natjecanje, dok Bruno Petković šepa, ali ne može sakriti sreću! Naši su već pripremili bijele majice sa motivima SP-a u Kataru, a sada su ih odjenuli i vesele se s navijačima.

 

Kraj utakmice na Poljudu. Skačite, veselite i nagradite s nečime, Hrvatska će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

90+'

Karavajev preko gol! Uh, sada smo se malo tresli, ali je završilo dobro!

90'

Četiri minute sudačke nadoknade!

88'

Samo nas još nekoliko minuta plus sudačka nadoknada dijeli od Katara!

Komentari 1312