To je to što me zanima!

Navijači su spriječili promjenu: Maracana neće biti Peléova...

Savezni guverner Rija poništio je inicijativu za preimenovanje stadiona koji se službeno zove Mario Filho jer su ga pritisci javnosti natjerali na to. Pelé, naime, nikad nije živio u tom gradu
Vidi originalni članak

Guverner brazilske savezne države Rio de Janeiro Claudio Castro uložio je veto na promjenu imena kultnog stadiona Maracana nakon salve kritika tamošnje javnosti.

Zastupnici savezne države prošli su mjesec predložili da se stadion nazove "Kralj Pelé", po Edsonu Arantesu do Nascimentu (80) ističući kako je to dostojno priznanje čovjeku koji je zadužio brazilski nogomet i služio državi nakon igračke karijere.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, planovi o preimenovanju pali su u vodu jer su se tome oštro usprotivili navijači. Naime, iako je igrao i zabijao na tom stadionu, Pelé nikad nije živio u toj saveznoj državi ni gradu Riju, nego u 400 kilometara udaljenom São Paulu, a rođen je u Minasu Geraisu.

Stadion se službeno zove Mario Filho po novinaru koji je 40-ih godina prošlog stoljeća lobirao za njegovu izgradnju, a u široj javnosti poznat je kao Maracana po kvartu u kojem se nalazi.

- Ta je ideja apsurdna - rekao je Gerson, bivši Peléov suigrač i unuk Marija Filha, koji je s Brazilom bio svjetski prvak 1970.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.04.2021.

    Dobro je da nisu nazvali stadion po najvećoj prevari u povijesti nogometa Pele-u

  • Trump Jong Un 09.04.2021.

    Dok je bilo Maracane bilo je i rezultata čim je došo Rajko sve palo u vodu 😄

Komentiraj...
Vidi sve komentare